Aankondiging: Bitcoinbedrijf BTC Direct toegevoegd aan cryptoregister DNB

Het Nederlandse bitcoinbedrijf BTC Direct is toegetreden tot het register van De Nederlandsche Bank (DNB). De DNB is de Nederlandse toezichthouder voor alle financiƫle diensten en bedrijven die zich begeven in de cryptocurrencysector.

Registratie DNB verplicht

Sinds 21 mei 2020 is nieuwe crypto wet- en regelgeving van kracht. Het doel daarvan is om witwassen en het financieren van terrorisme via cryptovaluta tegen te gaan. Cryptobedrijven moeten verplicht geregistreerd zijn bij de DNB. Een van de gevolgen is dat al deze bedrijven moeten nagaan of een cryptocurrency ontvangstadres werkelijk van de klant is.

Dankzij de registratie kan BTC Direct gebruikers van het platform de beste dienstverlening blijven bieden. Dochteronderneming BLOX B.V. ontving het goede nieuws twee weken geleden al en was daarmee de eerste geregistreerde cryptopartij gericht op consumenten.

Meer vertrouwen in bitcoin

De registraties voor beide ondernemingen zijn stappen in de goede richting: de cryptosector wordt serieus genomen en investeerders krijgen meer vertrouwen in bitcoin. Zowel BTC Direct als BLOX blijven de bekende, uitstekende service bieden aan nieuwe en bestaande klanten.

BTC Direct bestaat sinds 2013 en heeft in de afgelopen zeven jaar 600.000 gebruikers geholpen met bitcoin en andere cryptocurrencyā€™s. Directeur Mark Bakker is trots dat BTC Direct een centrale rol blijft spelen in het cryptolandschap:

ā€˜Bitcoin is een technologische en economische innovatie waar we nog veel van gaan horen de komende tijd. Ik ben blij dat BTC Direct in het centrum van deze revolutie kan blijven staan. Zeven jaar na onze oprichting, is de registratie bij DNB een nieuwe mijlpaal. Het brengt legitimiteit naar onze sector. Achter de schermen is hard gewerkt om de registratie rond te krijgen. Voor onze klanten verandert er weinig, behalve dat wij ontvangstadressen moeten controleren.ā€™

Disclaimer:

BTC Direct heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank N.V. (DNB) als aanbieder van cryptodiensten. DNB houdt toezicht op de naleving door BTC Direct van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme en de Sanctiewet 1977. BTC Direct staat niet onder prudentieel toezicht van DNB of onder gedragstoezicht van de AFM. Dit betekent dat er geen toezicht wordt gehouden op financiĆ«le eisen ofĀ bedrijfsrisicoā€™s en er geen sprake is van specifieke financiĆ«le consumentenbescherming.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Gefeliciteerd!

    20 november 2020