Bitcoin analyse: record van 10 opeenvolgende dagen van stijging!

Na de snelle opmars van bitcoin die begon op 21 juli heeft bitcoin een nieuw record gevestigd: 10 groene dagen op rij! Onderweg naar ongekende hoogtes is dit een mooie tussentijdse opsteker, want het laat zien dat bitcoin echt wel omhoog wil en kan. Het is een kwestie van vertrouwen en dat lijkt wel terug te zijn.

Week goed afgesloten

Na 10 weken op de EMA50 gedobberd te hebben sloot vorige week bitcoin nipt boven de EMA21, wat op weekbasis een gezonde situatie is. EMA staat voor Exponential Moving Average en is een voortschrijdend gewogen gemiddelde over een aantal kaarsen. Zie de weekgrafiek hieronder met de prijzen in dollars en voor elke week een kaars.

Ook deze nieuwe week opent in het groen en het lijkt erop of bitcoin de vaart erin houdt. Maar kan deze situatie standhouden? Of zijn er al signalen dat het tempo afneemt? Laten we even in de grafieken duiken.

Terug in het gevreesde kanaal

Sinds de bitcoin koers in het kanaal van 29.800 – 40.500 dollar (25.069 en 34.070 euro respectievelijk) is gedoken is de bovenkant meerdere keren getest. Op 30 juli lukt het eindelijk door te breken, na het record van 10 groene dagen op rij. Ook de EMA100 en de EMA200 konden bitcoin niet tegenhouden. Uiteraard komt er altijd wel even een kleine correctie en die hebben we ook alweer gehad, zie de daggrafiek hieronder.

Maar tot onze schrik is de prijs weer teruggevallen onder de 40.500 dollar (34.070 euro). Dat was niet de bedoeling! Deze weerstand was eindelijk doorbroken en had dus nu idealiter als support moeten dienen. Maar niets is minder waar. Niet alleen bevindt de prijs zich er weer onder, de grens is ook alweer van onderaf getest en gerespecteerd als weerstand! Zie de volgende daggrafiek voor iets meer details.

Wat nou als we weer in het kanaal vast blijven zitten? We kijken even op 4-uursniveau om te zien wat we daar kunnen leren.

EMAs liggen weer gunstig

Op de 4-uursgrafiek hieronder is goed te zien hoe sterk de stijging was: De EMAs lagen allemaal precies verkeerd om. De lange termijn gemiddelden lagen boven de korte termijn gemiddelden en dat moet juist andersom zijn voor een stijgende markt.

Door deze snelle prijsstijging zijn in heel korte tijd alle EMAs weer gunstig komen te liggen ten opzichte van elkaar. Maar ook hier is goed te zien dat de prijs teruggevallen is in het kanaal.

Kan bitcoin nogmaals ontsnappen?

Het zou toch zonde zijn van dit verse 10-daagse record om alweer al het gewonnen terrein terug te moeten geven! Op de 4-uursniveau moet de steun van de EMA50 houden en dan kan er weer een uitbraakpoging uit het kanaal gedaan worden. Op dagniveau moeten de EMA100 en EMA200 samen genoeg steun blijven geven om te voorkomen dat de prijs de onderkant van het kanaal nogmaals opzoekt. Lukt het niet om dit binnen een paar dagen voor elkaar te krijgen dan vrezen we dat deze ‘break-out’ toch een ‘fake-out’ is en dan zal het kanaal ons nog langer in zijn greep houden.


Alexander studeert momenteel rechtsgeleerdheid en heeft een politieke achtergrond. Zijn interesse in crypto werd voornamelijk gewekt door het besef dat het huidige financiële systeem niet houdbaar is en op omvallen staat. De blockchain-technologieën kunnen oplossingen bieden.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.