Bitcoin mag en zal geen valuta worden in Verenigde Staten

Er is absoluut geen kans dat bitcoin een valuta wordt in de VS. Deze woorden zou je verwachten van een politicus, bankier of willekeurige reageerder op NU.nl. Niet van Michael Saylor, de ultieme bitcoin bull en CEO van MicroStrategy. Gelukkig kan hij dit goed onderbouwen.

Bitcoin beter als bezit dan als geld

Saylor kwam vorig jaar uit de kast als fervente bitcoinliefhebber. In augustus 2020 werd bekend dat zijn bedrijf MicroStrategy bitcoin aan zijn balans heeft toegevoegd. Ondanks dat hij dus overduidelijk pro-bitcoin is, gelooft dat het beter is voor BTC als het wordt gezien als asset in plaats van als valuta. Saylor werd geïnterviewd door crypto-analist Scott Melker, die je wellicht beter kent als The Wolf of All Streets. Hij zegt:

‘Ik denk niet echt dat bitcoin ooit een valuta zal worden in de Verenigde Staten. Ik vind ook niet dat het zou moeten. Ik denk dat het logisch is dat het  moet worden behandeld als eigendom of asset. Het is alsof je een gebouw bezit, of een goudstaaf bezit, of een aandeel bezit. Het is eigendom.’

‘En wat het doet, is het demoniseren van andere vormen van eigendom. Als je een miljoen dollar hebt en je moet kiezen of je verzamelobjecten koopt of een huis of een tweede huis of een ETF of een Apple-aandeel, of een bedrijf start, of kunst koopt, of een baar goud koopt, of bitcoins. Dat is de echte beslissing die je moet nemen.’

Beste per sector

Saylor vergelijkt Bitcoin met Apple, Amazon en Google, en zegt dat wedden tegen aanzienlijke technologische vooruitgang van oudsher een slechte keuze is geweest.

‘Als je koopt en houdt, is dat goed, en op elk moment in de geschiedenis van de technologie, als je had verkocht, heb je een fout gemaakt, toch? Met het enige voorbehoud, je moet de winnaar kopen. Je moet de categoriemoordenaar kopen. Je moet Facebook, Google, Amazon, Apple, Microsoft kopen.’

‘Dus de vraag is: hoe lang moet je ze zien winnen voordat je besluit dat ze de winnaar zijn? Ik vind 30 jaar wel te lang. Als je 30 jaar moet wachten voordat je de winnaar kiest, krijg je waarschijnlijk geen buitensporige rendementen. Maar je had ze tien jaar kunnen zien winnen en ze kunnen kopen en nog steeds veel geld verdiend.’


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Saylor vergelijkt Bitcoin met Apple, Amazon en Google. Hij ‘vergeet’ dat die die drie bedrijven zich enorm hebben ontwikkeld en dat die ontwikkeling de koers heeft opgedreven.

  BTC kan zich niet ontwikkelen. PoW is antiek en er is geen community die de ontwikkeling van BTC aanstuurt of coordineert.

  18 juli 2021
 • Het is ook de waanzin voorbij om BTC als een betaalmiddel te accepteren. De kosten per transactie zijn belachelijk, het netwerk is retetraag en dan hebben we het nog niet eens over een totaal gebrek aan schaalbaarheid en de carbon footprint.

  Er is niet 1 reden te bedenken om BTC als valuta te erkennen. Wil je met crypt betalen doe je dat met met XRP. Gratis, wereldwijd ongeacht de grootte van de transactie gratis, binnen 3 seconden, enorm schaalbaar en enorm duurzaam.

  O ja en natuurlijk P2P betalingen met XRP via de XRPL.

  18 juli 2021
 • En zo is het! Goud is immers ook geen betaalmiddel geworden, vooral zo houden! Ook met Bitcoin.

  19 juli 2021