Bitcoin koers is eindelijk door 10.000 dollar (9129 euro) grens gebroken

Bitcoin is weer 10.000 dollar waard! Deze psychologische grens werd vandaag om 04:25 uur verbroken. De laatste keer dat bitcoin zoveel waard was, was op 23 september 2019.

Wat betekent 10.000 dollar voor bitcoin?

Je zou zeggen dat 10.000 dollar veel betekent voor bitcoin maar eigenlijk valt dat nog wel mee. Het getal zelf is een arbitraire grens. Maar elke keer als bitcoin een grens overgaat, dan geeft dit simpelweg aan dat er meer vraag is dan aanbod. En dat steeds meer mensen handelen in bitcoin.

Een voordeel van het behalen van rond getal zoals 10.000 dollar, is dat de mainstream media weer bericht over bitcoin. Meer aandacht trekt meer investeerders en als dat er genoeg zijn, dan kan FOMO (de angst om iets te missen) de overhand krijgen. En dan kan het snel gaan met de koers.

10.000 startsein van koersstijging

Dit is de zevende keer dat bitcoin de grens van 10.000 dollar doorbreekt. Eigenlijk kan je al die vorige keren clusteren tot twee periodes.

De eerste periode begon in november 2017 en eindigde in april 2018. De tweede periode speelde zich af tussen juni 2019 en september 2019. Dat zie je in de grafiek hieronder.

Toen bitcoin voor het eerst door de 10.000 grens brak in de eerste periode, werd iedereen over de hele wereld helemaal gek. Alsof het Nederlands elftal kampioen van het universum werd: iedereen had het erover. Er was al genoeg FOMO aanwezig van investeerders maar vanaf dat moment kocht iedereen met zijn zakgeld bitcoin. Binnen 17 dagen steeg bitcoin met 100% naar 20.000 dollar.

Maar ook in de tweede periode stopte bitcoin niet bij 10.000. De week daaropvolgend groeide de koers nog met 15%. We zijn nu bij de derde 10.000 dollar periode aanbeland.

Steeds meer gebruikers

Sinds het absolute hoogtepunt van de bitcoin koers eind 2017, gaat de prijs op en neer. Maar zelfs toen de koers vooral naar beneden bewoog, groeide het aantal mensen dat voor het eerst in aanraking kwam met bitcoin gestaag door.

De grafiek hieronder laat zien hoeveel wallets er zijn aangemaakt op blockchain.info. En dat is nog maar van één aanbieder. Tijdens de eerste twee 10.000-periodes zie je dat het aantal nieuwe gebruikers nog sneller groeit dan normaal.

Als je de media moet geloven, was iedereen de afgelopen jaren wel klaar met bitcoin. Maar deze cijfers weerspreken dat. Er zijn nu zelfs meer dan twee keer zoveel wallets dan in januari 2018!

Wat is de volgende stap?

De grote vraag is natuurlijk, wat is de volgende stap voor bitcoin? Daar hebben wij wel wat ideeën bij. Elke dinsdag en vrijdag maken wij video’s waarin wij de koers analyseren en een kijkje in de toekomst nemen. Bekijk onze laatste koers analyse hieronder:


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.