Categorieën: Bitcoin nieuws

Bitcoin prijs trekt zich niks aan van kritiek Goldman Sachs en groeit richting 10.000 dollar

Er is een meme, gebaseerd op de tv-serie The Simpsons: Old man yells at cloud. Dat is precies hoe de bitcoingemeenschap de verouderde analyse van Goldman Sachs tot zich neemt. Er wordt bijna vertederend gekeken naar de Powerpointpresentatie, want de bitcoin koers is sindsdien met meer dan 8% gestegen.

Bitcoin werd gisteren tijdens de conference call van de bank verhandeld voor 8.800 dollar en is sindsdien gegroeid naar 9.530 dollar.

Vertrouwen in de markt

Volgens crypto-derivaten tracker Skew.com, heeft de prijsstijging ongeveer 40 miljoen dollar aan BitMEX shorts geliquideerd in de afgelopen 36 uur. De data van Skew lijkt te suggereren dat de markt vertrouwen heeft in een hogere prijs voor bitcoin. Het 24-uurs handelsvolume is de afgelopen week constant gebleven.

De stijging kan ook deels te wijten zijn aan recent nieuws van een andere financiële instelling: Grayscale. Gisteren schreven wij dat de Grayscale Bitcoin Trust ontzettend veel bitcoins opkoopt. Sinds de halving kochten ze 50 procent meer bitcoins dan er in de afgelopen periode gemined zijn.

Fundamentele gebreken

In de call betoogde Goldman Sachs dat Bitcoin geen legitimiteit heeft, geen cashflow biedt, niet zorgt voor diversificatie en geen bewijs heeft geleverd dat het een hedge tegen inflatie is. Bizar genoeg zei de bank dat Bitcoin niet schaars is, ze gebruikten de hard forken van bijvoorbeeld BSV en BCH als bewijs. In hoeverre kun je dit serieus nemen.

Cameron Winklevoss van Gemini zei dat de analyse achterhaalde kritiek was: ‘Hé Goldman Sachs, 2014 belde net en vroeg om hun paradepaardjes. Bitcoin werd in 2015 door de CFTC uitgeroepen tot grondstof in de Coinflip order…dus ja, het is een aanwinst waarvan de prijs wordt bepaald door vraag en aanbod. Net als goud. Net als olie. Het is een grondstof.’

Meltem Demirors van CoinShares ging in op de kritiek van Goldman Sachs dat bitcoin wordt gebruikt voor witwassen van geld:

Draai komt nog

Het is niet de eerste keer dat Goldman Sachs getuigt van ouderwetse en twijfelachtige logica. In 1994 zei de bank dat internet niks zou worden, dat heeft iets anders uitgepakt. Ook kun je kijken naar het gedrag van concurrent JP Morgan. Let op wat ze doen, in plaats van wat ze zeggen.

In 2017 zei CEO Jamie Dimon dat hij alle werknemers die betrapt worden op het verhandelen van bitcoin zou ontslaan omdat het zowel dom is als tegen de regels van het bedrijf was. Het bedrijf heeft sindsdien cryptocurrency omarmd, ze werken aan een eigen coin en bieden hun diensten aan bij Coinbase en Gemini. In een analyse van JP Morgan valt zelfs te lezen dat bitcoin 25% te goedkoop is.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Win 5x bitcoin hardware wallet Trezor Model T ter waarde van 180 euro

BTC Direct en SatoshiLabs, bekend van hardware wallet Trezor, werken samen om bitcoin nog simpeler…

12 uur geleden

Trezor kondigt samenwerking aan met BTC Direct, bitcoin wordt nog veiliger en simpeler

Nu de bitcoin halving alweer een maand achter ons ligt, is het tijd voor de…

12 uur geleden

Bitcoin aan het koorddansen met trendlijn volgens analyse: hoogste prijs 2020 in zicht?

Bitcoin flirt met een uitbraak, zoals je misschien al zag in onze laatste video. Al…

14 uur geleden

‘Bitcoin kan 300.000 dollar worden, iedereen moet 2% van portfolio omzetten in cryptocurrency’

Bill Miller, voorzitter en chief investment officer van Miller Value Partners, deelt zijn crypto-beleggingsstrategie en…

16 uur geleden

Monero (XMR) is beter voor privacy dan bitcoin (BTC) volgens Antonopoulos

Andreas Antonopoulos zegt dat Bitcoin waarschijnlijk nooit zulke privacy functies krijgt als die van Monero.…

17 uur geleden

Breekt bitcoin prijs met trendlijn van 20.000 dollar?

Sinds begin 2018 vormt zich een trendlijn op de bitcoin koers. Deze loopt al twee…

1 dag geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app

Check it out!