Bullish: 40 procent van alle Bitcoin staan al 3 jaar stil

De Bitcoin koers kwakkelt op dit moment, maar daar trekken lange-termijn investeerders zich weinig van aan. Ongeveer 40 procent van alle Bitcoin zijn namelijk al drie naar niet meer van adres gewisseld en dat is een record voor die statistiek.

Het lijkt erop dat een grote groep investeerders rustig de volgende bullmarkt afwacht.

Bullish voor Bitcoin

We kunnen in ieder geval zeggen dat Bitcoin een grote groep investeerders kent die zich weinig aantrekken van de volatiliteit op het gebied van de koers. “Als we het gedrag van lange-termijn investeerders nader onder de loep nemen, dan valt op dat er een consistente accumulatie-trend is sinds maart 2023”, aldus analisten van Bitfinex.

Er is sprake van een accumulatie-trend als een groep investeerders profiteert van relatief lage koersen, waarmee ze zich voorbereiden op een eventuele bullmarkt.

Dat 40 procent van alle Bitcoin al drie jaar (vanaf augustus 2020 dus) niet zijn bewogen is veelzeggend. Dit zijn dus investeerders die de gehele afgelopen bullmarkt ook niet verkocht hebben.

Zelfs de all-time high van 69.000 dollar van november 2021 en de FTX-crash naar 15.500 dollar van november 2022 kon deze groep niet overhalen om hun Bitcoin te verkopen. Dat is redelijk bullish te noemen voor Bitcoin.

Wanneer komt de volgende bullmarkt voor Bitcoin?

De grote vraag is natuurlijk wanneer we de volgende bullmarkt, die deze investeerders lijken te verwachten, gaan zien voor Bitcoin. Veel mensen lijken op 2024 of 2025 te rekenen, met de uitleg dat we in 2024 eerst de volgende Bitcoin halving krijgen en mogelijk ook de Amerikaanse Spot Bitcoin ETF.

Op dat front krijgen we mogelijk over een paar dagen al nieuws. Voor begin september moet de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) namelijk op een aantal aanvragen een besluit nemen (onder andere op die van BlackRock).

De meeste mensen verwachten dat ze voor uitstellen kiezen, wat op dit moment de makkelijkste weg is voor de SEC. Dat zou betekenen dat we begin september nog geen Spot Bitcoin ETF krijgen in de Verenigde Staten.

Het zou in ieder geval een grote verrassing zijn voor de markt als de ETF er wel komt in september.

Stap over naar BLOX, jouw veilige en voordelige alternatief

Eenvoudig, veilig én voordelig traden? Bij BLOX handel je tegen 0,25% transactiekosten en stort je gratis crypto naar je account. Heb jij nog funds op andere platforms staan? Met de gratis overstapservice van BLOX zet je je coins binnen een paar minuten over. Zo bewaar je al je crypto veilig en overzichtelijk op één plek. Ontdek het in de app!

Stap gratis over op BLOX ➜

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.