borussia dortmund bitcoin

Borussia Dortmund tekent jarenlange samenwerking met cryptoplatform Bybit

De Duitse voetbalclub Borussia Dortmund, of BVB, gaat een meerjarige samenwerking aan met het crypto handelsplatform Bybit.

Profiteren van naamsbekendheid

Op dit moment zijn de details van de partnerschap onbekend. Bybit-CEO Ben Zhou zegt tegen Cointelegraph dat de enorme populariteit van BVB en de enorme fanbase typerend zijn. Ze kunnen teren op elkaars naamsbekendheid:

‘Met de samenwerking wil Bybit zijn wereldwijde bereik en branding vergroten, aangezien het Bybit-logo en de slogans virtueel zullen worden gepresenteerd op de wedstrijden van BVB, hun websites en sociale platforms.’

Op tijd voor klassieker

De timing is perfect want de volgende wedstrijd van BVB is Der Klassiker tegen Bayern München. Beide clubs strijden in deze vroege kampioenswedstrijd om de eerste plaats in de Bundesliga. Tijdens deze wedstrijd zullen het logo en de slogan van Bybit al te zien zijn.

Omdat er nog weinig bekend is over de samenwerking, moeten we het doen met speculatie. Ook Zhou mag of kan nog niks bekend maken.

Tokens voor fans

Veel voetbalclubs doen al ‘iets’ met blockchain. Denk aan het verlenen van een licentie voor op blockchain gebaseerde merchandise. Deze komen in de vorm van speciale tokens, voetbal fantasy spellen en getokeniseerde digitale verzamelobjecten.

Zhou: ‘In de nabije toekomst hopen we nieuws te kunnen delen over een BVB-fan token, maar op dit moment kunnen we geen specifieke details delen. We kunnen alleen vermelden dat de eerdere poging van BVB en het Liquiditeam, aangekondigd in augustus, geen succes was en dat we ernaar streven om daar verandering in te brengen.’

Bewijs van werkende blockchain

Welke vorm de samenwerking tussen Bybit en BVB ook aanneemt, de populariteit van NFT’s om digitale verzamelobjecten of andere voordelen voor sportfans te creëren, is een werkende toepassing van blockchain.

Om de rivaal als voorbeeld te nemen, Bayern München maakte vorig jaar bekend digitale verzamelkaarten van spelers op de blockchain te verkopen.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Kopen kopen kopen! Allerlaatste kans!!!!

    6 november 2020