Call of Duty ontwikkelaar haalt 16 miljoen op voor blockchain game

Mythical Games heeft 16 miljoen dollar opgehaald om een blockchain game te ontwikkelen. De Amerikaanse startup wil met dit geld games maken voor PC, smartphones en consoles.

Mythical Games en EOSIO

Het team van Mythical Games bestaat uit een aantal veteranen in de gaming wereld. John Linden, voorheen actief bij Activision en Seismic Games, is de chief executive officer. Daarnaast zijn Jamie Jackson (Activision), Stephan Cunningham (directeur product management bij Yahoo) en Rudy Koch (Blizzard) onderdeel van het team. Ze hebben onder andere gewerkt aan games als Call of Duty en Guitar Hero.

De plannen zijn ambitieus. Het maken van spellen moet communitygedreven en decentraal zijn. User-generated content en een intieme samenwerking tussen spelers, contentmakers, merken en ontwikkelaars moet de norm worden. De code die hiervoor gebruikt wordt, is open source. Daarmee kunnen developers zogenoemde “player-owned economies” games maken. 

De spellenmaker wil gebruik maken van de blockchain van EOSIO, bekend van de cryptocurrency EOS. Daar is nu ook financiële ruimte voor, EOSIO is namelijk een fonds van 325 miljoen dollar gestart om hun blockchain te promoten en om applicaties op te bouwen.

Momenteel is de developer bezig met Blankos Block Party. Deze zou moeten draaien op de blockchain van EOS.

Ontwikkeling van blockchain en gaming

Er zijn steeds meer ingame aankopen in games. Of je daar blij van moet worden of niet, eigenaarschap van die online aankopen moet goed geregeld zijn. En daar komt blockchain bij om de hoek kijken. Veel game ontwikkelaars zien blockchain dan ook als de oplossing.

Dapper Labs heeft hun hele gameconcept hieromheen gebouwd. Zij hebben veel erkenning gekregen voor hun game Cryptokitties. Deze game draait volledig op de blockchain, het is de bedoeling dat je katten koopt, grootbrengt en laat ‘vermenigvuldigen.’ Blockchain is perfect om het eigenaarschap van die katten vast te leggen. Om de game te bouwen kreeg Dapper Labs een investering van 15 miljoen dollar.

Delen:

Bitcoin gaat de wereld veranderen, daar geloof ik heilig in. Het wordt tijd voor een eerlijkere, decentrale wereld. Ik voel me dankbaar dat ik daar aan kan bijdragen door te schrijven en te informeren. Verder fungeer ik als hoofdredacteur voor het team.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Laat een reactie achter