Canadees investeringsfonds verkoopt alle Ethereum en Monero om meer Bitcoin te kopen

Het Canadese Cypherpunk Holdings heeft alle ethereum en monero verkocht om meer bitcoin te kopen. Dat laat het investeringsfonds weten in een aankondiging. Het aantal bitcoin op de balans is nu verhoogd met 72,9 naar 276,5, een stijging van maar liefst 279 procent.

Verkoop van altcoins en eigen investering

Cypherpunk Holdings kon al deze bitcoins kopen door hun totale voorraad aan ethereum en monero te verkopen. Ook gebruikte het investeringsfonds 505.000 Canadese dollars van het eigen vermogen om bitcoin te kopen. Dat deden ze op 27 augustus, dus inmiddels heeft het fonds een flinke winst behaald.

Het bedrijf is terug te vinden op de Canadese effectenbeurs onder de ticker HODL. Blijkbaar heeft het Canadese fonds meer vertrouwen in bitcoin als een hefboom tegen inflatie. Cypherpunk schaart zich daarmee in een illuster rijtje, samen met MicroStrategy (425 miljoen dollar in bitcoin) en Square (50 miljoen dollar in bitcoin).

Op het mooment van schrijven bezit Cypherpunk voor ongeveer 4,8 miljoen dollar aan bitcoin. Dat maakt het bedrijf de negende grootste bitcoin-bezitter onder de institutionele investeerders. Alle institutionele partijen samen bezitten nu meer dan 842 duizend bitcoins. Dat is net iets meer dan 4 procent van alle bitcoins die nu in omloop zijn.

Institutionele partijen beginnen steeds meer de waarde in te zien van bitcoin. Ze moeten er snel bij zijn, want in totaal zullen er slechts 21 miljoen bitcoins in omloop zijn. De stijgende interesse in bitcoin, samen met het beperkte aanbod, kunnen ervoor zorgen dat de prijs blijft stijgen. Kwantitatief analist PlanB spreekt over fase 5, en is optimistisch over de toekomst van de cryptocurrency.

Grayscale nog altijd grootbezitter

Het grootste bitcoin investeringsfonds blijft nog altijd Grayscale. Het fonds blijft maar bitcoins kopen, en heeft nu voor 8,5 miljard dollar aan bitcoin op de balans staan. Dat komt neer op ruim een half milljoen bitcoins, of 2,4 procent van het aantal bitcoins in omloop. In totaal bezit Grayscale nu 12,2 miljard dollar aan cryptocurrency.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Schijnheilig, Cypherpunk Holdings spreekt met gespleten tong. Op hun site hebben ze de mond vol over privacy: https://cypherpunkholdings.com/privacy/ maar ze doen hun gehele positie in Monero van de hand. That’s NOT putting your money where your mouth is. Monero is functioneel gezien als digitale vorm van (anonieme) cash veel belangrijker dan Bitcoin.

    7 december 2020