Categorieën: Bitcoin nieuws

Canadees investeringsfonds verkoopt alle Ethereum en Monero om meer Bitcoin te kopen

Het Canadese Cypherpunk Holdings heeft alle ethereum en monero verkocht om meer bitcoin te kopen. Dat laat het investeringsfonds weten in een aankondiging. Het aantal bitcoin op de balans is nu verhoogd met 72,9 naar 276,5, een stijging van maar liefst 279 procent.

Verkoop van altcoins en eigen investering

Cypherpunk Holdings kon al deze bitcoins kopen door hun totale voorraad aan ethereum en monero te verkopen. Ook gebruikte het investeringsfonds 505.000 Canadese dollars van het eigen vermogen om bitcoin te kopen. Dat deden ze op 27 augustus, dus inmiddels heeft het fonds een flinke winst behaald.

Het bedrijf is terug te vinden op de Canadese effectenbeurs onder de ticker HODL. Blijkbaar heeft het Canadese fonds meer vertrouwen in bitcoin als een hefboom tegen inflatie. Cypherpunk schaart zich daarmee in een illuster rijtje, samen met MicroStrategy (425 miljoen dollar in bitcoin) en Square (50 miljoen dollar in bitcoin).

Op het mooment van schrijven bezit Cypherpunk voor ongeveer 4,8 miljoen dollar aan bitcoin. Dat maakt het bedrijf de negende grootste bitcoin-bezitter onder de institutionele investeerders. Alle institutionele partijen samen bezitten nu meer dan 842 duizend bitcoins. Dat is net iets meer dan 4 procent van alle bitcoins die nu in omloop zijn.

Institutionele partijen beginnen steeds meer de waarde in te zien van bitcoin. Ze moeten er snel bij zijn, want in totaal zullen er slechts 21 miljoen bitcoins in omloop zijn. De stijgende interesse in bitcoin, samen met het beperkte aanbod, kunnen ervoor zorgen dat de prijs blijft stijgen. Kwantitatief analist PlanB spreekt over fase 5, en is optimistisch over de toekomst van de cryptocurrency.

Grayscale nog altijd grootbezitter

Het grootste bitcoin investeringsfonds blijft nog altijd Grayscale. Het fonds blijft maar bitcoins kopen, en heeft nu voor 8,5 miljard dollar aan bitcoin op de balans staan. Dat komt neer op ruim een half milljoen bitcoins, of 2,4 procent van het aantal bitcoins in omloop. In totaal bezit Grayscale nu 12,2 miljard dollar aan cryptocurrency.

Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bekijk reacties

  • Schijnheilig, Cypherpunk Holdings spreekt met gespleten tong. Op hun site hebben ze de mond vol over privacy: https://cypherpunkholdings.com/privacy/ maar ze doen hun gehele positie in Monero van de hand. That's NOT putting your money where your mouth is. Monero is functioneel gezien als digitale vorm van (anonieme) cash veel belangrijker dan Bitcoin.

Recente artikelen

Ethereum minen vanuit BMW i8

Simon Byrne heeft zes dure en gewilde grafische kaarten in de kofferbak van zijn BMW…

32 minuten geleden

Berichtenapp Signal wil experimenteren met cryptocurrency op Stellar blockchain

Volgens media outlet Platformer onderzoekt Signal, de gecodeerde berichten-app, de mogelijkheid om betalingen toe te voegen.…

2 uur geleden

Topinvesteerder Scaramucci zegt dat bitcoin net zo veilig is als obligaties en goud

SkyBridge Capital oprichter Anthony Scaramucci schreef een opiniestuk over de bullish case voor Bitcoin in…

19 uur geleden

Koningin Máxima noemt gulden allereerste stablecoin ter wereld, Bank of England zegt onwaarschijnlijk dat cryptocurrency blijft

De baas van de Bank of England vertelt tijdens een virtuele bijeenkomst van het World…

22 uur geleden

India wil niet achterlopen op China, onderzoekt behoefte naar eigen cryptocurrency

De Reserve Bank of India (RBI), de centrale bank van het land, heeft gezegd dat…

23 uur geleden

Bitcoin zakt 5 procent naar 26.206 euro, altcoins Ripple, Ethereum en Polkadot ook in het rood

De koers van bitcoin is vanochtend gestruikeld over zijn eigen benen. Vergeleken met 24 uur…

1 dag geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app. Nu €10,- gratis tegoed.

Check it out!