Canada’s beperkingen tegen bitcoin heeft tegengesteld effect – ETF voegt duizenden bitcoin toe

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan dat het truckerkonvooi in Canada steun heeft ontvangen uit de bitcoin-gemeenschap. Nadat de Canadese overheid de inzamelingsactie met fiatgeld een halt toeriep ging het konvooi over op bitcoin. Ook dat probeerde Canada tegen te houden door daaraan gerelateerde bitcoin-adressen op een zwarte lijst te zetten. Het bevriezen van bankrekeningen en de poging om bitcoin-transacties tegen te houden hebben echter niet het gewenste effect.

De aandacht voor bitcoin is groter dan ooit in Canada. Dat zien we onder andere terug in de Purpose Bitcoin ETF. De eerste en grootste spot bitcoin ETF van Canada voegde in de twee weken naar 24 februari 3.403 bitcoin toe. De holdings van de grootste spot bitcoin ETF van Canada stegen van 28.854 naar 32.257 bitcoin. Een stijging van 11,8 procent in twee weken tijd en dat terwijl de koers het moeilijk heeft.

Een overheidsadvertentie voor bitcoin?

Na twee maanden van matige toename van de bitcoin-reserves in de Purpose Bitcoin ETF gaat het plotseling heel hard. De ommekeer komt op het moment dat de Canadese overheid volgens velen een ‘advertentiecampagne’ voor bitcoin draait. Door adressen op een zwarte lijst te zetten en exchanges die gebruikers adviseren fondsen naar eigen wallet te sturen daarop aan te spreken. Canada laat hiermee zien bang te zijn voor bitcoin en dat is het alleen maar omdat bitcoin werkt.

“Canada dat iedereen waarschuwt zijn bitcoin van de exchanges af te halen omdat zij ze anders komen afpakken is de beste advertentie voor bitcoin die ik ooit heb gezien”, aldus podcast host Dennis Porter.

Samson Mow, de CSO van Blockstream, geeft ook zijn mening over de manier van ingrijpen van Canada: “Canada is een waarschuwing waarom geld enkel geld dient te zijn en geen gereedschap voor surveillance. Wat legaal en illegaal is kan met één pennenstrook van de zittende macht veranderen.” Alles bij elkaar heeft deze aandacht de potentie om bitcoin bij veel mensen in een ander licht te zetten.

Aantal bitcoin op exchanges verder omlaag

Het is een trend die al langer aan de gang is, maar het aantal bitcoin op de exchanges blijft steeds verder afnemen. Hetgeen betekent dat het aanbod van bitcoin steeds verder afneemt. Hoe minder bitcoin er beschikbaar zijn bij de grote beurzen, hoe sneller de prijs oploopt bij een plotselinge hype. De huidige dalingen kunnen ook deels te maken hebben met de gebeurtenissen in Canada.

Onder andere Jesse Powell, de CEO van Kraken, geeft aan dat mensen er in bepaalde scenario’s goed aan doen om hun bitcoin in eigen wallets te bewaren. Powell geeft aan dat Kraken moet meewerken indien de autoriteiten besluiten om fondsen te bevriezen. Hij adviseert mensen die dat voor willen zijn hun bitcoin van beurzen af te halen.

Als we de gegevens van CryptoQuant mogen geloven, dan staan er op dit moment 2,37 miljoen bitcoin bij de 21 grootste beurzen ter wereld. Interessant is dat deze daling komt op het moment dat de koers het juist moeilijk heeft.

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.