Canadese Minister van Financiën: ‘sluit bankrekeningen van demonstranten’

De Canadese Minister van Financiën zegt dat de bankrekeningen van demonstranten uit Canada op slot moeten. De demonstranten zijn al drie weken aan het demonstreren tegen de corona maatregelen, maar de overheid lijkt geen grip te krijgen op de situatie. Is dit dan de oplossing?

Nooit eerder gebruikte noodwet

De uitspraak van de Canadese Minister van Financiën kwam na aanleiding van een nooit eerder gebruikte noodwet, aangekondigd door Canadese premier Justin Trudeau. De bedoeling van de noodwet is om de regering en de politite meer macht te geven om de demonstraties te beëindigen. Zij willen op deze manier het Canadese volk “veilig te houden, de banen van mensen te beschermen en het vertrouwen in onze instituties terug te winnen”. Trudeau zei dat dit geen vreedzaam protest is.

Eerder al noodtoestand

Trudeau riep eerder al een noodtoestand uit. De protestanten werden destijds al geld ontnomen, toen een GoFundMe pagina was opgeschort door het toedoen van de politie. Zij wilden niet dat de demonstranten werden voorzien van basisbehoeften als eten en benzine.

Bitcoin donaties als oplossing

Dit stootte tegen het zere been van velen die de demonstraties op de voet volgden; zo ook de bitcoin community. Binnen no-time werd er een nieuwe crowdfunding opgezet via het platform Tallycoin, waar mensen bitcoins konden doneren in plaats van Canadese dollars. Door het decentrale karakter van bitcoin, is dit geld niet in de handen van banken, de regering of de politie.

Toch is er iets vreemds gaande. Op het moment van schrijven werken deze donaties ook niet meer. Het kan zijn dat de website is onderschept, maar het kan ook zijn dat er te veel verkeer is op de donatiepagina.

De demonstranten worden nu het recht ontnomen om bij hun geld te kunnen, waardoor ze op dit moment alleen nog met cash, donaties (die illegaal zijn gemaakt), of bitcoin aan spullen kunnen komen.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.