Pantera Capital zet zijn geld in op DeFi: ‘Niet zomaar een zeepbel’

Investeringsmaatschappij Pantera Capital zet meer in op de decentrale financieringssector (DeFi) dan op de rest van de markt. Dat vertelde Joey Krug, co-chief invesment officer in een webinar op 6 oktober.

Verschuiving naar DeFi

De meeste fondsenbeheerders zetten hun geld in op bitcoin, maar Pantera Capital is bereid zich meer te richten op DeFi.

Joey Krug legt uit waarom Pantera Capital deze keuze heeft gemaakt:

“Kijk je naar de verdeling van ons portfolio, dan zie je dat wij in tegenstelling tot de rest van de markt op een andere manier inzetten met het Digital Asset Funds. De meerderheid van de markt richt zich op betalingen en store of value. Denk bijvoorbeeld aan bitcoin en bitcoin cash.”

Pantera Captial wil het echter anders doen: “Wij richten ons meer op smart contract platformen, decentrale financiën (DeFi) en open financiën. Hoe je het ook wil noemen, we denken dat daar de meeste groei in zit in deze bull market.”

‘DeFi is niet zomaar een zeepbel’

Krug merkte verder ook op dat DeFi snel groeit. Zowel als je kijkt naar de waarde van alle tokens die worden vastgezet in protocollen, als het handelsvolume op decentrale beurzen zoals Uniswap.

Tijdens het webinar bevestigde een vertegenwoordiger van Pantera Capital ook dat zij geloven dat DeFi de toekomst van de financiën is en niet zomaar een zeepbel.

CEO van Pantera Capital, Dan Morehead, verwacht dat de waarde cryptocurrency’s in het algemeen gaat stijgen in de nabije toekomst:

“We denken dat er in de komende twee of drie jaar een massale rally zal plaatsvinden.”

Wat is DeFi?

DeFi is een verzamelnaam van protocollen die traditionele financiële producten om probeert te zetten in decentrale protocollen. Denk bijvoorbeeld aan cryptobeurzen, daar zit nu altijd nog een bedrijf tussen, zoals Binance of Coinbase. Uniswap is een voorbeeld van een decentrale cryptobeurs.

Of wat te denken van andere financiële toepassingen, zoals het (uit)lenen van je cryptomunten. Met de meeste DeFi-protocollen kan je crypto’s verdienen door je tokens uit te lenen.

Delen:

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BTC Direct. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij de Telegraaf, Marketingfacts, Satoshi Radio, Frankwatching en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.