Als Cardano (ADA) stijgt naar 15 dollarcent, dan kan vijfde hoofdstuk geschreven worden

De cryptomarkt en Gerrit Hiemstra blijven benadrukken dat het nog lang niet tijd is om af te koelen. Afgelopen weekend steeg het kwik naar tropische temperaturen, en Chainlink, VeChain en Tezos lieten tegelijkertijd flinke stijgingen zien. Maar hoe zit het met die andere top 10 stakingcoin? Hoe zit het met Cardano (ADA)?

Kleine correctie

Sinds de cardano koers op 26 juli o,15 dollar bereikte, heeft ADA wat stoom verloren en is er een kleine correctie gaande.

Let wel, we hebben het hier over centenwerk dus dit voel je pas als je grotere hoeveelheden van de munt hebt. De koers zakte terug naar 0,134 dollarcent maar dat bleek een sterke ondersteuning te zijn.

Maar nu we de week gestart zijn, is het een mooi moment voor ADA om weer richting 0,15 dollar te kruipen, dat is ongeveer 0,13 euro.

Deze beweging zal nieuwe interesse en bullish sentimenten doen oplaaien die kunnen leiden tot een nieuwe korte termijn high en een nieuw paars vakje (zie grafiek hieronder). Hierdoor zou de munt nu een aantal van de trending munten kunnen inhalen.

Altcoins racen elkaar voorbij

We hebben het dan natuurlijk over de volgorde op Coinmarketcap, een website die de totale waarde van alle coins met elkaar vergelijkt. ADA bereikte eind juli de 6e plek maar is inmiddels ingehaald door Chainlink, Litecoin en Bitcoin SV.

De 6e plek wordt nu overigens terecht bezet door Chainlink, niet veel munten hebben dit jaar zo’n goed weekend beleefd als LINK.

Tijd voor een vijfde hoofdstuk

Hieronder zie je de dagkoers van Cardano. Sinds de coronacrash halverwege maart lijkt zich een trend te ontstaan. Al vier keer zie je dat de koers hard stijgt, om vervolgens een paar weken te consolideren. Die consolidatietijd lijkt ook steeds korter te worden dus wellicht is het snel weer tijd voor een stijging.

Wie domineert nu echt?

De bitcoindominantie is sinds vanochtend iets toegenomen, maar dat lijkt geen trend te zijn. Hieronder de bitcoindominantie, maar dan omgedraaid. Een beter woord is misschien altcoindominantie. Het rode neerwaartse kanaal is de bearmarkt die begin 2018 startte. Altcoins werden steeds minder waard. Die trend hield in oktober 2019 op en april 2020 braken altcoins zelfs uit het neerwaartse kanaal. Nu lijkt de weg naar boven weer gevonden te zijn. En in tegenstelling tot wat je van crypto verwacht, volgt die groei de weg der geleidelijkheid.

 

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.