Cardano stijgt na nieuws listing Coinbase Pro op 18 maart

Cardano is de afgelopen 24 uur met 22 procent gestegen. De reden? De Amerikaanse beurs Coinbase Pro gaat de handel in ADA aanbieden vanaf morgen 18 maart.

Volgens een blogpost zal Coinbase ADA ondersteunen in al zijn rechtsgebieden. In de tussentijd ondersteunt het platform alleen Shelley-adressen (een van Cardano’s adressen die begint met het voorvoegsel “addr1”). Later zal Coinbase volledige ondersteuning voor de Byron (legacy) wallet mogelijk maken.

Goed jaar voor Cardano

Cardano heeft sowieso al een goed jaar. Op 1 januari was de munt nog 0,15 euro waard, maar steeg op 27 februari naar 1,20 euro. De Cardano koers kwam weer terug op aarde en daalde naar 0,84 euro. Na het nieuws over de listing van Coinbase Pro steeg de waarde naar 1,08 euro.

Bron: BTC Direct

Verschillende Coinbase-gebruikers hadden gevraagd om ADA op het platform te plaatsen, omdat Cardano een grotere rol lijkt te spelen in de DeFi-ruimte.

Blijk van vertrouwen

Onlangs heeft de Bloomberg Terminal (een softwareprogramma dat financiële gegevens levert) Cardano toegevoegd aan de lijst met ondersteunde activa. Deze blijk van vertrouwen trok de aandacht van grote investeerders, aangezien het protocol elke dag in populariteit stijgt. De Cardano-gemeenschap zag dit als een grotere stap voor Cardano en zijn rol in de digitale economie.

Belangrijke update

In een interview met Bloomberg zei Charles Hoskinson, oprichter van Cardano, dat ten minste 100 DeFi-projecten Ethereum achter zich zullen laten en naar Cardano migreren. Hij zei dit nadat de hard fork Mary met succes op het netwerk werd geïmplementeerd,

Mary is een belangrijke upgrade voor het ecosysteem van Cardano. Hierdoor kunnen meerdere activa worden ondersteund, net zoals de blockchain van Ethereum veel altcoins kan huisvesten. Dit opent de deuren voor veel protocollen in de DeFi-ruimte.

Drie fasen Coinbase

Sinds 16 maart kunnen gebruikers ADA storten op de wallets van Coinbase en vanaf morgen kan er actief mee gehandeld worden.

Coinbase schrijft in de aankondiging:

‘Zodra er voldoende ADA is op het platform, met handelsparen ADA-USD, ADA-BTC, ADA-EUR en ADA-GBP, worden orderboeken in drie fasen gelanceerd: post-only, limit-only en volledige handel. Als een van de nieuwe orderboeken op enig moment niet voldoet aan onze beoordeling voor een gezonde en ordelijke markt, kunnen we het boek voor een langere periode in dezelfde staat houden of de handel opschorten volgens onze handelsregels.’

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.