Cardano (ADA) stelt teleur: toch geen Vasil hardfork op 29 juni

De lang verwachte Vasil hardfork van Cardano gaat toch niet door op 29 juni. Dit maakte Charles hoskinson, de oprichter van Cardano, bekend via een livestream. De hard fork wordt nu gepland voor eind juli.

Geen ernstige bugs

Hoskinson ging gisteren live op zijn YouTube-kanaal om zijn gedachten over het uitstel te delen. Hierin vertelde hij dat de Vasil hardfork praktisch klaar is voor lancering.

“Na enige overweging, hebben we besloten om het voorstel voor de hard fork update vandaag NIET naar het testnet te sturen om meer tijd te geven om te testen,” las Hoskinson voor van de website van Input Output Global (het bedrijf achter Cardano).

Hoskinson legde uit dat er nog zeven bugs te herstellen waren, waarvan geen enkele als ernstig aangemerkt was. Dit is dus goed nieuws.

Vasil is niet voor gebruikers

Het is wel belangrijk om te vermelden, zo vond ook Hoskinson, dat de Vasil-upgrade niet voor de ‘gemiddelde Cardano-gebruiker’ is. De Vasil hardfork wordt vooral gunstig voor ontwikkelaars van decentrale apps (DApps).

“We doen netwerkverbeteringen, consensusverbeteringen met pipelining, we upgraden belangrijke veranderingen aan de Plutus taal, wat de eerste keer is dat we dat ooit hebben gedaan met live DApps in omloop”, vertelt de oprichter.

Grootste hardfork voor Cardano ooit

“Er is veel te doen hier met deze hardfork. Het is de grootste en meest significante [hardfork] die we ooit hebben gedaan en het is er een waar de inzet nooit echt hoger is geweest in dat opzicht.”

Input Output Global benadrukte dat er niet zoiets is als een “absoluut” tijdschema. Sterker nog, volgens Nigel Hemsley, hoofd van levering en producten, is de hardfork de meest uitdagende ontwikkeling tot nu toe. Het zou de schaalbaarheid van het netwerk aanzienlijk verbeteren, wat uiteindelijk zal leiden tot hogere adoptie.

Om hiervoor de tijd te nemen, is de hardfork dus verplaatst van 29 juni naar eind juli. De echte Cardano fans moeten dus even wachten, maar dit betekent indirect wel dat het eventuele ‘buy the rumour, sell the news’ ook nog even wordt uitgesteld. Dit kan gunstig uitpakken nu bitcoin rond een cruciaal punt zit.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.