Cardano richt zich op miljarden gebruikers en ADA behaalt nieuwe hoogtepunt van 2 euro

In een nieuwe video vertelt Charles Hoskinson, de grote man achter Cardano, tegen zijn miljoenen volgers dat hij gemotiveerd wordt door twee belangrijke vraagstukken: Veiligheid en betaalbaarheid.

Ontwikkelen nieuwe vorm smart contracts

Hoskinson heeft grote ambities voor Cardano. Hij wil namelijk dat een groot deel van de wereldbevolking gebruik maakt van zijn systemen. In dat licht is het niet verwonderlijk dat hij de nadruk legt op veiligheid en betaalbaarheid, bij het ontwikkelen van smart contracts.

‘Wat we besloten te doen, is het hele smart contractmodel opnieuw opbouwen. Ten eerste omdat het niet veilig is en dat kun je zien aan de miljarden dollars aan klantgelden die verloren zijn gegaan door onbeveiligde gehackte apps. Twee: het is niet duurzaam: voorspelbaarheid van de kosten, hoge gasvergoedingen van applicaties.’

Miljoenen programmeurs binnenhalen

Hij benadrukt ook dat het smart contractmodel van Cardano miljoenen ontwikkelaars over de hele wereld in staat stelt deel te nemen aan het ecosysteem.

‘Er zijn maar 80.000 Solidity-ontwikkelaars. Er zijn 25 miljoen ontwikkelaars over de hele wereld die Dot Net-ontwikkelaars en Java-ontwikkelaars zijn, enzovoort. Dus hoe halen we die mensen binnen en hoe zorgen we ervoor dat ze hun tools, technieken en talen gebruiken die ze gezamenlijk hebben geschreven? Hoe krijgen we voor biljoenen dollars aan software van de afgelopen 40 jaar in het Cardano-ecosysteem?’

Afrika is nog maar het begin

Eind april werd bekend dat IOHK, het bedrijf van Hoskinson die formeel de ontwikkeling van Cardano begeleidt, Afrika groot op hun agenda heeft gezet. Hij zegt dat dit nog maar het begin is:

‘Ethiopië kostte ons meer dan vier jaar om te onderhandelen, tijdens een burgeroorlog. En ondanks dat, en ondanks dat het in de onderste 5% van de landen met het gemak van zakendoen staat, konden we een deal sluiten voor vijf miljoen mensen die zal uitgroeien tot meer dan 20 miljoen mensen. Dit is een van de grootste, al dan niet de allergrootste, afzonderlijke deals in onze branche.’

ADA koers heeft goed weekend

De hele cryptomarkt is sinds vorige week in rep en roer door Elon Musk en zijn uitspraken. Maar ADA, de munt op het netwerk van Cardano, trok zich daar niets van aan. De ADA koers was gisteren zelfs even 2 euro waard, een absoluut hoogtepunt in wat nu al een succesvol jaar blijkt te zijn:

Bron: BTC Direct


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Hoe werkt t ?
    Ik wil graag meer info over

    17 mei 2021