Cardano (ADA) analyse: wat kunnen we de komende dagen verwachten?

Welke analyse wil jij zien? Elke week houden we een poll op onze socials. Hier mogen jullie stemmen over de volgende altcoin analyse. Deze keer is Cardano (ADA) als de winnaar uit de bus gekomen, dus laten we meteen naar de koers kijken.

ADA op de wekelijkse grafiek

We beginnen deze keer met de wekelijkse grafiek van Cardano. Elke candle staat hier voor 7 dagen, en deze grafiek wordt vaak gebruikt om lange termijn bewegingen te analyseren. Zoals je meteen kan zien, zijn er op deze grafiek twee hele belangrijke levels, die zich kenmerken als blauwe zones in de onderstaande afbeelding.

Het bovenste level diende eerst als ondersteuning voor de krachtige Cardano die in twee jaar tijd van 0,02 dollar naar 3 dollar steeg. Toen de koers 15.000% gestegen was, nam de opwaartse beweging af. De bovenste blauwe zone hield het een aantal weken vol als ondersteuning, maar kon niet op tegen de vele verkopers.

Dit heeft ervoor gezorgd dat Cardano op dit moment tussen twee zones terecht is gekomen: een support (onderste zone op 0,16 dollar) en een weerstand (bovenste zone 0,40 dollar). Dit zijn dan ook de belangrijkste levels op dit moment. Het is dus veilig om te zeggen dat een inzet op Cardano één grote gok is met zo’n groot speelveld.

Toch is de koers inmiddels tot rust gekomen rondom de huidige prijs van 0,31 dollar, waardoor het goed is om even in te zoomen.

Koers op korte termijn belangrijk

Als we gaan kijken naar de 4-uurs grafiek, waarbij elke candle voor 4 uur staat, zien we een kleine weerstand onder de grote blauwe zone van 0,40 dollar. Als Cardano hier wordt afgewezen, dan ziet het er helaas niet zo goed uit. Cardano is namelijk nog steeds bezig met het maken van lagere laagtepunten en lagere hoogtepunten. Dus in dat geval zal de koers verder naar beneden bewegen.

Het zou ADA in principe kunnen lukken om weer boven de 0,40 dollar uit te komen, maar daarvoor moet dus eerst deze kleine weerstand doorbroken worden. Dit zegt niet per sé iets over de koers op de lange termijn, maar deze prijsactie is wel nodig om ADA te redden van een val naar de 0,16 dollar. Mocht het Cardano lukken, dan betekent dit dat we in ieder geval de komende dagen van een koers mogen genieten van 0,32 dollar tot 0,40 dollar.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.