Cardano (ADA) nu beschikbaar in Ledger Live

We hebben er even op moeten wachten, maar Ledger heeft eindelijk ondersteuning toegevoegd voor Cardano (ADA). Ledger gebruikers kunnen hun tokens nu direct kopen, versturen en ontvangen op Ledger Live; de applicatie waarmee ze hun crypto kunnen beheren.

Ledger Live ondersteunt nu volledige top 10

Het Franse Ledger kondigde aan dat Cardano-gerelateerde functies gebruikt kunnen worden op de desktopversie van Ledger Live. Dit is dan ook exclusief voor desktop, want het bedrijf zegt dat de mobiele versie binnenkort beschikbaar is.

Het bedrijf kan met deze integratie eindelijk zeggen dat Ledger Live alle top 10 coins ondersteunt (op basis van marktkapitalisatie). Gebruikers kunnen een ADA-account creëeren zonder een extra wallet aan te maken. Hiermee kunnen ze Cardano direct via de applicaties kopen, verkopen en is er eindelijk antwoord op de vraag ‘when ADA?’.

Dit komt tot grote blijdschap van alle Cardano fans, die zien dat hun geliefde ADA steeds breder geaccepteerd en geïmplementeerd wordt.

Aanloop naar Vasil

De prijs van Cardano is ook redelijk gestegen in de aanloop naar de Vasil hard fork, maar vervolgens kwam de dump. De hard fork zal volgens Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano een grote verbetering zijn voor het Cardano netwerk. Al neigt dit natuurlijk naar de ‘wij van WC Eend’.

Vasil neemt vier zogenaamde Cardano Improvement Proposals (CIP’s) met zich mee mee, die elk een eigen functie hebben:

CIP-31 zorgt ervoor dat datums in transactie outputs een manier bieden om informatie op te slaan en te benaderen op de blockchain. CIP-32, maakt eenvoudigere communicatie van ‘datumwaarden’ tussen gebruikers mogelijk.

De 33-variant stelt voor om referentiescripts toe te voegen aan outputs, en om referentiescripts te gebruiken om te voldoen aan scriptvereisten tijdens validatie. Dit is in plaats van de uitgaventransactie die deze normaal moet doen. CIP-33 zal transacties met veelgebruikte scripts veel kleiner maken. Ten slotte zorgt CIP-40 ervoor dat een wallet geen minimum bedrag meer nodig heeft.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Tering wat heeft dat lang moeten duren zeg.

    17 juni 2022