Cardano nieuws

Cardano (ADA) oprichter over Vasil hardfork: ‘Het schip is stabiel’, na testen v.1.35.3

Daar is hij weer: de oprichter van Cardano met zijn updates. Twee weken geleden gaf Charles Hoskinson nog een update over de langverwachte Vasil hardfork. Deze is al een paar keer uitgesteld, en de laatste keer zou dan ook echt de laatste zijn. Dus wat heeft hij nu te zeggen?

V.1.35.3

Hoskinson zegt nu in zijn update dat “Vasil er goed uitziet”, en hij is behoorlijk tevreden met ‘v. 1.35.3’. Het is logisch als je nu denkt: pardon? v.1.35.3? Ja, dit leggen we voor je uit.

V.1.35.3 is een node. Korte uitleg: een node is een computer die de software van de blockchain draait. Hiermee kan je de volledige geschiedenis van transacties op het netwerk valideren en opslaan. Het zorgt er dus voor dat de blockchain met zijn transacties kan bestaan.

‘Schip is stabiel’

Bij Cardano zijn al meerdere versies van de node getest, maar Hoskinson is heel erg tevreden over de laatste: “1.35.3 is uit, en dat gaat waarschijnlijk dé node worden”. Zoals vermeld in de notities van de ontwikkelaar, zal deze node enkele belangrijke problemen oplossen met vorige versies van de node.

De oprichter van Cardano vertelde dat de testers er ook heel tevreden over zijn. Ze hebben geen grote problemen ontdekt die het proces in de weg zitten. Hij vertelde dat “het schip stabiel is, en dat is wat een cryptocurrency zou moeten zijn, en dat is wat een blockchain ecosysteem zou moeten zijn.”

‘Er liggen betere dagen in het verschiet’

Hij is zeker van zijn zaak en eindigt de video door te zeggen dat “de economie nog steeds wankel is en veel mensen daar pijn hebben. Het is moeilijk, maar dat gezegd hebbende, er liggen betere dagen in het verschiet. Daar ben ik van overtuigd.”

Gelukkig is het schip dus stabiel, worden er betere dagen beloofd en wordt er niks meer uitgesteld. Het is afwachten wat de release van de hardfork zal doen met de koers van ADA. Wordt het een ‘sell the news’-event, of zal deze hardfork veel nieuwe investeerders trekken?

Deel
Kasper Wienk

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Recente artikelen

Satoshi Nakamoto koos voor Bitcoin en niet voor Netcoin

Vlak voor de start van bitcoin.org, registreerde Satoshi Nakamoto het webdomein netcoin.org. De pseudonieme bedenker…

11 uur geleden

Waarom zien metaverse graphics er zo slecht uit?

Op dit moment worden er games gemaakt die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. We…

13 uur geleden

Dit is hoe bitcoin energie-neutraal kan worden binnen twee jaar

Het groeiende energieverbruik van Bitcoin lijkt in het kader van de ontluikende klimaatcrisis een gigantisch…

17 uur geleden

Algorand stijgt 30% door samenwerking FIFA voor NFT’s van WK voetbal in Qatar

Algorand heeft bekend gemaakt dat zij de officiële NFT's hosten van het WK voetbal in…

20 uur geleden

Libanon illustreert noodzaak voor bitcoin, crypto en stablecoins

De 28-jarige Libanese Sali Hafiz is op de vlucht voor de politie. De bank gaf…

2 dagen geleden

Investeringslegende verwacht diepere bodem voor financiële markten

Investeringslegende Ray Dalio is ervan overtuigd dat de zwaarste periode van de bearmarkt nog moet…

2 dagen geleden