Cardano (ADA), Shiba Inu en XRP worden allemaal ondergewaardeerd

Volgens een analyse van Santiment worden Cardano, Shiba Inu en Ripple (XRP) flink ondergewaardeerd. Ofwel, de koers is op dit moment te laag en de drie coins zouden veel meer waard moeten zijn. Betekent dit dat een stijging in het verschiet ligt?

Cardano, Shiba Inu en XRP ondergewaardeerd

Analysebedrijf Santiment noemt deze coins ondergewaardeerd op basis van hun gerealiseerde marketcap. Ja ja..,

Dit vergt wat uitleg. De meeste investeerders kennen de term marketcap wel, dat is de huidige koers van een crypto vermenigvuldigd met het aantal coins in omloop. Stel dat de koers van één crypto 50 euro is, en er zijn 2 coins van in omloop, dan is de marketcap 100 euro.

Wat is de gerealiseerde marketcap?

De gerealiseerde marketcap is een variatie hier op. Hierbij wordt gekeken naar de waarde waarop elke coin verhandeld is. In het voorbeeld van die 2 coins, stel dat de eerste voor 30 euro is verkocht, en de tweede voor 50 euro, dan is de gerealiseerde marketcap 80 euro. Dit is de gemiddelde verkoopprijs per unit.

Het grote voordeel bij de laatste methode, is dat oude coins die al jaren niet meer verhandeld zijn, steeds minder belangrijk worden om de waarde te bepalen.

Kijken naar korte, middellange en lange termijn

Les voorbij, terug naar Santiment. Zij pakken de gerealiseerde marketcap op korte, middellange en lange termijn om tot de conclusie te komen dat XRP, ADA en SHIB ondergewaardeerd zijn.

Dit betekent volgens de analist dat er nog ruimte voor groei is, er is veel speling tussen de normale marketcap en de gerealiseerde marketcap.

Cardano, Shiba Inu en XRP hebben sterke groeimogelijkheden

De gerealiseerde marktetcap weerspiegelt de waarde van een crypto op een bepaald moment, maar het houdt geen rekening met het potentieel voor toekomstige groei. Santiment gelooft dat Cardano, Shiba Inu en Ripple sterke groeimogelijkheden hebben die nog niet volledig worden weerspiegeld in de gerealiseerde marktkapitalisatie.

Dat zou kunnen hinten naar een groei deze zomer.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.