Cardano analyse: koersdoel behaald, nu stijging richting 30 cent?

Cardano beweegt de afgelopen dagen voornamelijk zijwaarts, zonder duidelijke richting te kiezen. De steun rond de 25 dollarcent lijkt sterk te blijven, maar de vraag die investeerders bezighoudt, is hoe lang dit zo zal blijven. Zelf ben ik van mening dat het redelijk is om een stijging te verwachten rond deze prijsniveaus, en dit heeft alles te maken met de koersherhaling van 2019. In deze analyse ga ik hier dieper op in.

Daarnaast werpen we ook een blik op de ADA/BTC-verhouding. Deze koers lijkt een bodem aan het vormen te zijn op een zeer belangrijke trendlijn. Als dit inderdaad de definitieve bodem is, kunnen we binnen korte tijd een mooie opwaartse beweging verwachten. Dit zou betekenen dat Cardano naar verwachting beter zal presteren dan de grootste cryptomunt, Bitcoin.

Het patroon van 2019

In de Cardano analyse van 17 augustus merkte ik op dat de koers zich leek te herhalen volgens het patroon van 2019. In 2019 zagen we namelijk dat Cardano herhaaldelijk een nieuw dieptepunt bereikte, gevolgd door een opleving en vervolgens weer een nieuw dieptepunt. Dit patroon herhaalde zich tot de uiteindelijke bodem werd bereikt. Op de onderstaande grafiek zie je duidelijk terug hoe dit er toen uitzag.

Telkens zagen we groene periodes, waarin de koers steeg tot soms wel 30%. Helaas bleek dit alles telkens maar van korte duur. Keer op keer werden deze optimistische tijden gevolgd door rode candles, waardoor investeerders werden misleid.

De huidige koerspositie van Cardano

Met de koersbewegingen van 2019 in ons achterhoofd, richten we nu onze aandacht op de huidige positie van deze cryptomunt. Opvallend is dat we een vergelijkbaar patroon van koersschommelingen zien. De koers daalt, bereikt een nieuw dieptepunt, maakt vervolgens een stijging door, maar slaagt er niet in deze stijging vast te houden. Dit leidt tot de vorming van een nieuw dieptepunt, zoals voorspeld in de vorige analyse, rond de 24 dollarcent. Nu lijkt het weer tijd te zijn voor een periode van groene candles.

Hoewel het moeilijk is om met absolute zekerheid te voorspellen of de koers vanaf dit punt zal stijgen of mogelijk nog iets verder zal dalen, kunnen we wel stellen dat de bodem zich ergens tussen de 22 en 24 cent zal bevinden, omdat dit in lijn zal zijn met het patroon dat we in 2019 zagen. Vanaf dat niveau kan de stijging beginnen met een koersdoel van ongeveer 30 tot 32 dollarcent.

Gaat Cardano hierbij beter presteren dan Bitcoin?

De grafiek die ik nu laat zien, heb ik eerder al gebruikt, maar blijft van groot belang. Deze grafiek bepaalt namelijk volledig of het op dit moment gunstiger is om in Bitcoin of Cardano te investeren. Als de signalen op deze grafiek positief zijn, dan breekt het tijdperk van Cardano aan. Tot op heden blijft Bitcoin echter sterker.

Zoals duidelijk te zien is, bevindt de koers van deze cryptomunt zich sinds halverwege 2021 in een gestage neerwaartse trend. De koers daalde gestaag, wat betekende dat er steeds minder Bitcoin nodig was om dezelfde hoeveelheid ADA’s te kopen. Met andere woorden: Bitcoin presteerde beter.

Nu lijken we op een kruispunt te staan en worden twee scenario’s duidelijk. Enerzijds kan de koers bezig zijn om een bodemstructuur te vormen op de diagonale zwarte lijn, wat gunstig zou zijn voor Cardano. Anderzijds kan dit ook slechts zijwaartse prijsactie zijn, gevolgd door verdere daling richting het groene gebied, wat zou duiden op een aanhoudende slechte prestatie ten opzichte van Bitcoin.

Ik durf geen zeker antwoord te geven op welk scenario ik het meest waarschijnlijk acht. Wel zie ik steeds meer tekenen van mogelijke bodemvorming, en wel op de meest belangrijke trendlijn sinds 2019. Als dit het geval is, dan zou dit wellicht een geschikt moment kunnen zijn om Bitcoin in te wisselen voor Cardano …


Alexander studeert rechten en heeft een achtergrond in de politiek. Naast zijn interesse in de blockchain technologie, richt hij zich vooral op de koers-technische benadering van cryptomunten. Met name de cyclivorming, die we ook in veel andere aspecten van het leven tegenkomen, zoals oorlog en welvaart, vindt hij uiterst fascinerend.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.