Cardano (ADA) en Bitcoin vallen centrale bankier aan die beweert dat cryptocurrency alleen bestaat uit scammers en pump & dump

Cryptocurrency is digitaal en investeerders communiceren voornamelijk online met elkaar. Als je met die kennis tweet dat cryptocurrency alleen voor oplichters en pump en dumps zijn, dan is het wachten op honderden reacties. Zeker als je de directeur bent van de centrale bank van Minneapolis.

Neel Kashkari staat aan het hoofd van de centrale bank van de Minneapolis, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Minnesota. Hij reageerde op Stephen Stonberg.

Gezamenlijke vijand bindt

Hoewel de cryptocommunity elkaar online afslacht om verschillende tribale redenen, weten ze elkaar nu te vinden. Als een centrale bankier cryptocurrency aanvalt, dan maakt het even niet uit of Proof-of-Work of Proof-of-Stake beter is.

Manipulatie vanwege politiek

Grote namen zoals Charlses Hoskinson, de bedenker van Cardano en één van de oprichters van Ethereum, liet ook van zich horen. Hij wees op de geldprinter van de Federal Reserve, die nu op standje oneindig staat. Hoskinson zegt dat dit beleid ervoor zorgt dat mensen zoeken naar ‘sound money’ dat niet om politieke redenen kan worden gemanipuleerd.

Verhalen bewijzen tegendeel

Alex Gladstein van de Human Rights Foundation, deelde ook meerdere artikelen die illustreren hoe bitcoin mensen uit landen als Cuba, Nigeria en Ethiopië helpt om economische vrijheid te herwinnen en corruptie te bestrijden. Het geschreven werk van Gladstein richt zich voornamelijk op hoe Bitcoin groepen mensen helpt die geen tot nauwelijks toegang hebben tot het financiële stelsel. Mocht je tijd hebben, lees dan vooral het verhaal over Togo en Senegal.

Onbeperkte hoeveelheid geld

Kashkari uit al langer kritiek over cryptocurrency, maar de laatste tijd laat hij steeds meer van zich horen. Hij zei kortgeleden nog dat hij in 2015 optimistischer was over de industrie dan nu. Hij meende ook dat 95 procent van alle cryptocurrency’s wordt aangedreven door hype, ruis en verwarring. Ok, dat laatste zou misschien wel kunnen kloppen, er zijn nu 11.370 verschillende cryptocurrency’s.

Wellicht ken je Kashkari nog uit een segment van 60 minutes. Hierin zei hij dat de centrale bank bereid zou zijn een onbeperkte hoeveelheid geld bij te drukken om de Amerikaanse economie te ondersteunen.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • De aandelenmarkt wordt niet gemanipuleerd zeker .

  En banken verzinnen nog steeds manieren om de kleine man klein te houden .
  Ze zien nu dat ze de strijd gaan verliezen.
  Ze willen controle.

  24 augustus 2021
 • Ik zou tegen de banken willen zeggen if you can’t beat them join them. Anders missen jullie de boot.

  24 augustus 2021
 • Ik vindt het een lastige discussie. Het lijkt alsof de crypto markt inmiddels net zo hard in de greep is van de centrale rijken. Misschien niet de banken maar wel de instituten die whales worden genoemd. De prijs van coins wordt bepaald door de ump en dump van rijke groot bezitters. En de banken kopen groot in voor hun rijke klanten.
  Ook komt er regulieren aan. Ook dan zal de rijke bezitter handiger geen belasting betalen over crypto dan de klein bezitter.
  Daardoor heb ik het gevoel dat de kleine of arme mens niet beschermd is mbt geld.
  Niet door de banken en overheid maar ook niet door de whales die allen de waarde bepalen en dus wat wij wel of niet kunnen betalen.
  Ik zie niet hoe de hebberige rijken de armen met crypto gaan helpen. Ook dan zullen zij hun rijkdom willen beschermen en de waarde beïnvloeden.

  24 augustus 2021
 • What an idiot. Wha.ha….

  24 augustus 2021
 • money printer go beep boop

  24 augustus 2021

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.