Cardano-blokken worden voor 94,5% gebruikt (vorige maand 25%!)

Het gebruik van het aantal Cardano-blokken is fors toegenomen. Dit meldt Finbold, een nieuwsplatform voor financiën. Twee dagen geleden werd maar liefst 94,5% van de block-capaciteit gebruikt van het Cardano netwerk, in tegenstelling tot 25% in eind december 2021.

Cardano in ontwikkeling

Dit is een gigantische groei. Finbold meldt dat de toevoeging van smart contracts ervoor heeft gezorgd dat de activiteit op het netwerk is toegenomen. De laatste paar maanden is Cardano flink aan het ontwikkelen, maar dit vertaalt zich tot nu toe nog niet in de prijs.

Op het moment van schrijven is ADA, de token van Cardano, aan het dalen. Dit is geen verrassing, want de hele markt heeft het zwaar. ADA is voor het eerst sinds april vorig jaar onder de 1 dollar gedoken (0,88 euro). Het hoogste punt van de token was in september vorig jaar, toen de koers 3,10 dollar (2,62 euro) aanraakte.

Blockchain load

De hoeveelheid gebruikte ruimte van Cardano-blokken wordt ook wel ‘blockchain load’ genoemd. Als het percentage blockchain load op 0 procent staat, wordt er niks gebruikt, en op 100 procent zijn de blokken volledig gevuld. Het huidige percentage is dus erg hoog.

‘In het bijzonder hebben ontwikkelaars gebruik gemaakt van de ‘smart contract’-mogelijkheden om gedecentraliseerde apps te installeren, wat resulteert in een toename van de hoeveelheid gegevens die op de blockchain worden opgeslagen. Dit draagt weer bij aan de toename van de blokbelasting’, aldus Finbold.

Doordat de capaciteit van de blockchain groeit , kunnen er meer transacties in een blok van de Cardano-blockchain. Hierdoor kunnen er meer transacties per seconde plaatsvinden en kunnen er meer gegevens verstuurd worden.

Krijg 10 euro Cardano (ADA) van ons

Handel in ADA op het nieuwe tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.

Geef mij 10 euro

Liever eerst meer informatie?

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.