Cardano en NFT’s? Wel als het aan deze twee bedrijven ligt

Bondly en OccamRazer hebben aangekondigd samen te werken om te onderzoeken of de handel in NFT’s ook op de blockchain van Cardano plaats kan vinden.

Wie spelen er mee?

Even kort over de genoemde spelers: OccamRazer heeft een gedecentraliseerd lanceerplatform ontworpen voor het Cardano-ecosysteem. Ofwel, een platform voor start-ups die met tokens geld proberen op te halen voor hun beginnend bedrijf. Bondly zet zich juist in voor NFT’s op Cardano middels een swapprotocol. Hiermee kunnen gebruikers wisselen van munt zonder het Cardano-ecosysteem te hoeven verlaten. Cardano is een blockchain gebaseerd op proof-of-stake en is ook de uitgever van de populaire cryptomunt ADA.

NFT’s op Cardano

Mark Berger, voorzitter van de Occam Association over de samenwerking:

‘Bondly is naar voren gekomen als NFT-leider en samen geloofden we in ons partnerschap. In het verlengde daarvan past het Cardano-ecosysteem hier natuurlijk bij. Samen zullen we kansen nastreven om NFT-startups te incuberen en hoogwaardige projecten binnen onze respectievelijke lanceerplatforminfrastructuur te brengen.’

Crowdfunding met cryptocurrency

NFT’s zijn dit jaar ontzettend hip, de markt is geëxplodeerd. Ethereum profiteert hier ontzettend van, maar voor Cardano is het nog onbenut potentieel. Bondly en OccamRazer gokken dat het IDO-model hier verandering in kan brengen. Een IDO is een soort ICO, maar dan decentraal. Dit is de cryptovariant van crowdfunding via een decentraal platform. Brando Smith, CEO van Bondly:

‘Door een combinatie van onze NFT-mogelijkheden en de DEX- en launchpad-technologie van Occam.fi, kan elk project opgezet worden voor multichain succes. Onze diepgaande ervaring in de NFT-markt is een natuurlijke fit om het onbenutte potentieel voor NFT’s binnen het Cardano-ecosysteem snel te laten groeien.’

Cardano is nog volop in ontwikkeling, zo moeten er nog DApps mogelijk gemaakt worden, iets waar Ethereum al jaren mee kan pronken. OccamRazer wil hier op inspelen door een platform te bieden aan aspirerende DApps om geld mee in te zamelen.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.