Stijgt koers ADA in aanloop naar Cardano update in juni?

Zoals je in de grafiek hieronder kan zien, is de koers van Cardano (ADA) om te huilen. Sinds het hoogtepunt in september, daalt de waarde harder dan de Russische roebel de afgelopen weken. Toch gloort er hoop aan de horizon. Charles Hoskinson liet op Twitter namelijk weten dat er een grote update aankomt in juni.

Koers van Cardano (ADA)

Cardano is klaar voor meer

In een tweet sprak Hoskinson deze week over een op handen zijnde update. Hij schrijft dat het ecosysteem van Cardano ontzettend hard groeit, er komen volgens hem veel nieuwe developers, producten en apps bij, maar hij zegt ook dat het netwerk klaar is om dit jaar nog meer projecten te lanceren.

Hij benoemt concreet de Vasil hardfork die komende juni wordt uitgevoerd op de blockchain van Cardano.

Hoskinson reageerde op een tweet die de 500+ projecten benadrukte die momenteel op Cardano voortbouwen. De post merkte op dat de meerderheid (34,7%) van de huidige projecten die voorbereid werden op lancering iets met NFT wil doen.

Hype en marketing

Kijk nog eens naar de koersgrafiek bovenaan dit artikel. Het hoogtepunt werd bereikt in september 2021. Die maand voerde Cardano ook een grote update uit en vanaf dat moment waren smart contracts mogelijk. De marketinginspanningen van Cardano waren effectief, in aanloop naar de update was er zo ontzettend veel hype, dat je met recht kan zeggen dat Cardano de crypto van de zomer was. Hoogtepunt na hoogtepunt werd bereikt. De koers van Cardano bereikte een hoogtepunt, maar rond de lancering van de smart contracts zag je dat dit een gevalletje buy the rumour, sell the news zou worden.

Mocht Hoskinson er zin in hebben, dan weet hij welke marketingkanalen hij moet inzetten om weer hype te creëren voor ADA.

Honderden miljoenen in smart contracts

Sinds de release van smart contracts-technologie voor de Cardano-blockchain, zijn meer ontwikkelaars begonnen het netwerk te gebruiken en verschillende use-cases toe te passen. Als je wat langer met crypto bezig bent, dan ben je de afkorting TVL vast weleens tegengekomen. Dit staat voor Total Value Locked, ofwel hoeveel waarde (aan crypto) is vastgezet op een bepaalde blockchain.

Volgens de DeFi LIama-trackingservice is momenteel 202 miljoen euro vastgezet in verschillende contracten die op het Cardano-netwerk zijn gebouwd. Als je hier ook nog eens de coins aan toevoegt die vastgezet zijn vanwege staking, dan kom je uit op 284 miljoen euro op het moment van schrijven. Dat is heel veel, maar voor context, dit bedrag loopt bij Ethereum in de tientallen miljarden.

Wat is Vasil?

Maar wat is dan die Vasil hardfork? Deze is vernoemd naar de inmiddels overleden Cardano-ambassadeur Vasil Dabov, en zal schaalvergrotingen voor DeFi, DEX’s en smart contracts introduceren. De hardfork is de tweede van de drie geplande upgrades dit jaar. De eerste heeft al plaatsgevonden middels een code drop, en de laatste staat gepland in oktober. In toekomstige artikelen zullen we je op de hoogte houden van de ontwikkelingen en verder ingaan op wat Vasil allemaal zal brengen.

Trezor ondersteunt Cardano en ADA

Terwijl de beoogde upgrades op zich laten wachten, heeft Cardano nog ander nieuws. Gisteren maakte Trezor, hardware wallet van Satoshi Labs, bekend dat ze ADA ondersteunen via hun software.

In samenwerking met FiveBinaries, een ontwikkelingsbedrijf voor blockchain-infrastructuur, ondersteunt Trezor nu ook alle native tokens van Cardano, evenals het staken van ADA.

Heb je ADA en wil je deze via een veilige hardware wallet staken? Koop dan de Trezor One, deze is voor 89,95 EUR te koop in onze shop.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Harder dan de Russische Roebel? Dan zou ik toch die grafiek er nog even bij pakken, dan is ADA zo erg nog niet, haha

    18 maart 2022