Cardano onderzoekt stabiele transactiekosten

Het Cardano-team onderzoekt de levensvatbaarheid van ‘Stablefees’, een systeem dat werkt aan het vaststellen van een basisprijs voor transacties door deze te koppelen aan een groep valuta’s.

Transactieprijzen voorspelbaar maken

In een blogpost schreef IOHK, het bedrijf achter Cardano, op dat er potentieel is om Stablefee in zijn systeem te integreren om transactieprijzen te bieden die eerlijk en voorspelbaar zijn. Volgens Cardano bouwt de mogelijke integratie van Stablefees voort op de blockchainregels en systeemactivabenadering van het platform.

Het Stablefees-mechanisme omvat een native gedecentraliseerd reservecontract dat een stablecoin aanbiedt en beheert, deze is gekoppeld aan een mandje valuta’s genaamd Basket Equivalent Coin (BEC).

ADA speelt meerdere rollen

Cardano verwacht dat ADA de rol van reserveactiva kan spelen naast het werken als beloningstoken voor staking. De integratie betekent met name dat ADA de cryptocurrency om op terug te vallen zal zijn als een liquiditeitscrisis het reservecontract beïnvloedt. Volgens Cardano:

‘Deze aanpak heeft één voordeel in vergelijking met het eerste-prijsveilingmodel: het prijsmechanisme wordt continu gestabiliseerd tot een redelijke standaardwaarde. Gebruikers voeren prijsontdekking in één richting uit om de verwerking, indien nodig, te versnellen.’

Systeembelasting belangrijk

Het systeem houdt rekening met zowel de transactieomvang als de rekenkundige vereisten. In sommige gevallen kan het systeem runtime-statistieken implementeren, zoals de gemiddelde systeembelasting, vooral als de vraag hoog is.

Bovendien merkt Cardano op dat het integrale onderdeel van het systeem het on-chain oracle is dat de prijs van het mandje in ADA bepaalt. Het systeem zou ook fraudebestendig moeten zijn. IOHK voegt eraan toe dat naast het betalen van transactiekosten, het orakel en de wereldwijde BEC extra use-cases zullen verwerven binnen het gedecentraliseerde ecosysteem van Cardano.

 

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.