Cardano-oprichter Hoskinson viert rechterlijke uitspraak in Ripple-zaak

In een opmerkelijke ontwikkeling in de Ripple-rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft Cardano-oprichter Charles Hoskinson de recente positieve uitspraak bestempeld als een enorme sprong vooruit voor het bredere ecosysteem van cryptocurrencies. Deze overwinning heeft niet alleen Hoskinson aangemoedigd om zijn felicitaties aan de XRP-gemeenschap te uiten, maar werpt ook licht op de mogelijke implicaties voor Cardano, dat eerder door de SEC als een effect werd bestempeld.

Cardano-oprichter ziet de overwinning als een mijlpaal voor de industrie

Charles Hoskinson beschouwt de uitspraak van rechter Analisa Torres als een grote overwinning voor de hele crypto-industrie. Via zijn officiële Twitter-account deelde Hoskinson een screenshot van het gerechtelijke document waarin rechter Torres verklaarde dat XRP, als digitale token, op zichzelf geen “contracttransactie of schema” is dat voldoet aan de bepalingen van de Howey-test om als een effect te worden beschouwd.

Het gemarkeerde deel benadrukte dat rechter Torres alle aspecten van de transacties die deel uitmaken van de XRP-operaties onderzocht en tot de conclusie kwam dat het activum geen investeringscontract is. Hoskinson, verheugd door deze beslissing, merkte op dat de XRP-rechtszaak misschien “een kleine stap voor de XRP-gemeenschap” is, maar “een reuzensprong voor cryptocurrencies” vertegenwoordigt.

Lof van Hoskinson ondanks eerdere kritiek op de XRP-gemeenschap

De lof van Hoskinson is des te opvallender, gezien het feit dat de topcrypto-innovator eerder een felle criticus was van de XRP-gemeenschap. De vrijheid die hij voelde om de XRP-gemeenschap te feliciteren, is het gevolg van een recente schikking die hij heeft bereikt, waarbij hij de strijdbijl heeft begraven en een gemeenschappelijk doel nastreeft om innovatie in de industrie te stimuleren.

Hoewel de Ripple vs. SEC-rechtszaak op dit moment nog niet volledig is afgerond, kan de huidige herclassificatie van de XRP-munt eventuele toekomstige inspanningen van de marktregulator om Cardano aan te pakken, helpen. Eerder had de Securities and Exchange Commission ADA al als een investeringscontract bestempeld in een rechtszaak tegen Coinbase en Binance, zoals eerder gemeld door Coingape. Hoewel de regelgever nog geen directe rechtszaak tegen Hoskinson of Input Output Global heeft aangespannen met betrekking tot de status van Cardano, heeft deze classificatie ervoor gezorgd dat een aantal handelsplatforms de cryptocurrency van hun platform hebben verwijderd.

Impact op Cardano’s beschikbaarheid en liquiditeit

Robinhood, Bakkt en eToro behoren tot de platforms die Cardano hebben gedelist, een beweging die, als deze ongecontroleerd blijft, de beschikbaarheid van Cardano op belangrijke markten in de wereld kan beïnvloeden. De recente ontwikkelingen in de Ripple-rechtszaak kunnen echter een positief effect hebben op Cardano en de bredere crypto-industrie.

Delen:

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.