Cardano was eerder met innovatie dan Polkadot, aldus Hoskinson

Charles Hoskinson verraste zijn volgens met een nieuwe AMA-sessie. Hierin beantwoordt hij via een videoboodschap ingestuurde vragen. In deze editie had hij veel aandacht voor security en privacy. Cardano moet wel reageren, want anders loopt de concurrentie uit.

Drie sleutels

Tijdens het videogesprek zei Hoskinson dat hij al een tijd van plan is om proxysleutels te introduceren. Zijn basisplannen bevatten drie sleutelhangers; ADA-sleutel, stemsleutel en stakingsleutel. Het idee hierachter is het handhaven van een scheiding tussen offline en online opslag. Dit wordt in de cryptowereld cold wallet (primair) en hot wallet (secundair) genoemd.

‘De primaire is vooral voor het besteden van ADA, en de secundaire zouden de sleutels voor staking en stemmen zijn. Ofwel delegeer rechtstreeks met hen of maak een nieuwe sleutelhanger aan, maar die nieuwe zijn slechts voor staking of stemmen. En we noemen die proxysleutels. Het idee is dat je een transactie ondertekent waardoor die sleutels namens de originele sleutel kunnen handelen’

Verbinden via Snark

Deze proxysleutels kunnen bewaard worden op een hot wallet. Belangrijkere sleutelhangers, zoals voor het uitgeven van ADA, kunnen bewaard worden in een cold wallet, zoals een hardware wallet.

De verbinding tussen de proxy-sleutels en de hoofdsleutel wordt dan geregeld door een snark. Dit is een cryptografisch bewijs waarmee een partij kan bewijzen dat zij bepaalde informatie bezit zonder die informatie te onthullen.

Tweede helft 2022

Hoskinson over de planning:

‘Het zal iets later op de routekaart moeten komen. Dus tweede helft van 2022, waarschijnlijk omdat er zoveel te doen is. Maar het is zeker iets waarvoor we een protocol zoeken, want dat is logisch.’

Daarnaast gaat hij ook in op sidechains. Cardano heeft namelijk een soort sidechain, die werkt als een brug tussen Ethereum en Cardano. Hierdoor kunnen coins van het Cardano netwerk naar de blockchain van Ethereum, en andersom (waarschijnlijk vooral andersom).

Eerder dan Polkadot

Hoskinson zegt hierover dat dit onderdeel zou zijn van de oorspronkelijke architectuur van Cardano. ‘Concurrenten zoals Polkadot en hun parachains hebben dit later opgejaagd.’

‘We waren de eerste op de markt om het model van sidechains te publiceren. Dat is de kracht waarom dit model zo schaalbaar is, omdat je zoveel van deze dingen kunt starten als je wilt. Het is gewoon de draagkracht van het systeem.’

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.