Cardano, Solana en Polygon gaan hard onderuit; wat is er aan de hand?

Recente acties van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen prominente crypto-uitwisselingen, Binance en Coinbase, zorgen voor beroering. Nog meer verwarring ontstaat nu populaire handelsplatformen zoals Robinhood aangeeft om enkele prominente cryptocurrencies, waaronder Cardano (ADA), Solana (SOL) en Polygon (MATIC), niet langer te ondersteunen.

In het centrum van deze turbulentie staat de vraag of bepaalde altcoins – waaronder Cardano, Solana en Polygon – als effecten beschouwd kunnen worden volgens de Amerikaanse federale effectenwetgeving. Mocht dit het geval zijn, dan zou voor de handel in deze altcoins een vergunning vereist zijn. De SEC beweert dat veel van deze altcoins en de staking diensten van Binance en Coinbase onder deze wetgeving vallen. Hoewel Coinbase heeft aangegeven geen tokens te zullen verwijderen, heeft Robinhood besloten zich aan te passen aan de beweringen van de SEC.

Gisteren kondigde Robinhood aan dat het de ondersteuning voor Cardano, Solana en Polygon zal beëindigen. Gebruikers hebben tot 27 juni om deze cryptomunten te verhandelen en/of naar externe wallets te versturen. Na deze deadline zullen achtergebleven munten automatisch worden verkocht tegen de marktwaarde. Dit geldt echter niet voor andere cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB), die niet worden beïnvloed door deze beslissing.

De aankondiging van Robinhood en de bredere discussie over de classificatie van cryptocurrencies als effecten heeft reacties uitgelokt van organisaties achter deze munten. Zowel de Cardano Foundation als de Solana Foundation hebben aangegeven dat zij van mening zijn dat hun munten geen effecten zijn.

Deze ontwikkelingen zijn illustratief voor de groeiende regelgevende druk op de cryptocurrency-industrie. Het streven van toezichthouders om de belangen van investeerders te beschermen en de integriteit van de markt te waarborgen, leidt tot het herzien van het aanbod op platforms zoals Robinhood.

Terwijl Robinhood, Cardano, Polygon en Solana voorlopig aan de zijlijn zet vanwege de classificatie van deze tokens als effecten door de SEC, blijft de cryptocurrency-industrie worstelen met een ingewikkeld regelgevingslandschap. Het lijkt erop dat deze situatie voorlopig nog niet opgelost zal worden.

Delen:

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.