Cardano (ADA) kan sterk genoeg worden om een heel land te dragen

Charles Hoskinson gelooft dat de infrastructuur op de blockchain van Cardano goed genoeg zal zijn om in de toekomst ‘een natiestaat te leiden.’ De baas van Cardano vindt dat Cardano een oplossing biedt voor veel van de bestuurskwesties die de wereld van vandaag beïnvloeden.

Van landen tot stemsystemen

De Cardano Summit blijft pareltjes produceren. Bloomberg citeert Hoskinson dan ook tijdens die bijeenkomst. Bloomberg schrijft dat het ecosysteem van Cardano werkt aan een breed scala aan projecten, variërend van manieren om de valuta’s van natiestaten te beheren tot stemsystemen.

De blockchain zou binnenkort veel ‘real-life data moeten zien over hoe regeringen anders te werk kunnen gaan.’ Hij voegt hier nog aan toe:

‘Je zou een natiestaat kunnen runnen op dit soort infrastructuur. Niet vandaag, maar over drie tot vijf jaar, is dat zeker mogelijk.’

Veel projecten

Cardano bouwt om zichzelf te positioneren als een legitieme optie ‘voor ten minste enkele van deze systemen en sommige van deze instellingen.’ Het aantal projecten op deze blockchain is snel gegroeid nadat smart contracts mogelijk zijn geworden door de upgrade naar Alonzo op 12 september.

Maar voordat Alonzo werd uitgevoerd, bouwde Cardano ook al aan verschillende projecten, denk bijvoorbeeld aan een op blockchain gebaseerd digitaal identiteitssysteem voor studenten en docenten in Ethiopië.

‘Mensen zijn fundamenteel ontevreden over het bestuur. Er is honger naar nieuwe systemen, nieuwe manieren van bestuur, nieuwe soorten instellingen.’

Bestuur laat zich in dit geval goed vertalen naar gouvernance.

2021 is goed voor ADA

Cardano is een van de best presterende cryptocurrency’s van dit jaar. De munt is nu 1,85 euro waard en is in 2021 met 1.100 procent gestegen. Op basis van marktkapitalisatie hoeft ADA op dit moment alleen Bitcoin en Ethereum voor zich te dulden.

BTC Direct heeft een nieuw tradingplatform gelanceerd, met onder andere ADA, de munt van Cardano. Maak een account aan met voucher code NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze voucher code vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.

Meld je aan

Liever eerst meer informatie?

Ondanks de snelle groei wordt Cardano door sommigen bekritiseerd, waaronder Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital. Hij zei vorige maand dat Cardano geen grip had op ontwikkelaars en in juni noemde hij het een rare sekte.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Pfffft, belachelijk. Waardeloze smart contracts die totaal niet werken… Als je daar mee wil gaan stemmen kan er maar elke 30 seconden iemand stemmen…

  1 oktober 2021
  • Doe nog een keer onderzoek en vermeld de bron.
   Veel mensen uit de wereld van A.I. zijn erg benieuwd naar de mogelijkheden, vooral omdat Plutus ook in A.I. al veel meer kan dan mensen nu überhaupt begrijpen.

   1 oktober 2021
  • Volgens mij heb je de boot gemist?

   1 oktober 2021
  • Lol, je bent een beetje zuur dat je niet in ADA zit?

   1 oktober 2021
  • Newbie ?

   1 oktober 2021
  • @Anoniem Verspreid geen FUD. Cardano kan honderden transacties per block en genereert heel snel nieuwe blocks.

   2 oktober 2021
  • Pardon? Vanwaar heb je dat wetenschap?

   2 oktober 2021
  • Grapjas
   Beter je huiswerk.doen

   2 oktober 2021
 • @Anoniem Verspreid geen FUD. Cardano kan honderden transacties per block en genereert heel snel nieuwe blocks.

  2 oktober 2021

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.