Cardano stijgt 21% in afwachting van definitieve datum smart contracts

Wil je een goed voorbeeld van dat we in een bull run zitten? Charles Hoskinson, de grote man bij Cardano, zei dat hij komende vrijdag bekend maakt wanneer smart contract live gaan op zijn blockchain. Dit is een aankondiging van een aankondiging.

En de ADA koers? Die is bijna 75 procent gestegen sinds 20 juli. Van 0,88 euro naar het huidige 1,53 euro.

Haalbare datum

‘We hadden veel discussies met partners en andere mensen, en het lijkt erop dat we op schema liggen voor vrijdag om de datum bekend te maken.’ Hoskinson liet nog wat kruimeltjes vallen door te zeggen dat het een zeer haalbare datum zal zijn.

De lancering van smart contracts hangt ook af van derde partijen. Hoskinson zegt tegen zijn volgers dat het belangrijk is dat de grote crypto-exchanges mee gaan in de update. Dat is volgens hem de ‘final go-no-go.’

Laatste fase Alonzo

Het introduceren van smart contracts is onderdeel van het Alonzo-tijdperk op de roadmap van Cardano. Alonzo is weer onderverdeeld in verschillende kleuren (hoofdstukken). Onlangs is Purple ingegaan en dat is de derde en laatste fase van Alonzo.

De voorgaande kleuren zijn Blue en White. Alonzo White, dat medio juli werd gelanceerd, ondersteunde ook al smart contracts, maar op beperkte schaal. Dit ging om een besloten groep van 500 gebruikers. White zorgde er ook voor dat NFT’s op Cardano mogelijk worden.

Koers van ADA stijgt

Met al deze nieuwtjes over upgrades op Cardano, moet de koers van ADA wel stijgen toch? Op 20 juli werd het dieptepunt bereikt, niet alleen voor ADA, maar voor de hele cryptomarkt. Vandaag staat de teller op 1,53 euro. Dat markeert een mooie stijging van bijna 75 procent in drie weken.

Bron: BTC Direct

Nu is het afwachten of de koersstijging doorzet na het werkelijk bekend maken van de datum, of dat op dat moment massaal verkocht wordt. Daarnaast valt te verwachten dat hoe dichter we bij de lanceerdatum komen, des te meer hype er zal zijn.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Ik heb de Cardano website bestudeerd. Veel blablabla, meer niet. Jammer maar helaas

  11 augustus 2021
  • Gelukkig lukt het jou wel een heldere gefundeerde analyse te maken. Ga maar eerst terug de schoolbanken in.

   12 augustus 2021
 • Spijt me ten zeerste maar dat is alles behalve “bla bla” zelden een coin gezien die zo stabiel en veelbelovend is , meer dan 75% staat vast en word gestaked en dan nog presteren om in een maand 75% te stijgen is extreem knap. Ik ben zeer benieuwd wat het einde van het jaar is. Ik zeg eerlijk als arme sloeber zit ik erin voor de centen en niet voor de ideologie maar ook die is zeer doelgericht en reëel

  12 augustus 2021

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.