Maandag 1 maart grote update voor Cardano (ADA)

IOHK heeft op Twitter bevestigd dat maandag 1 maart een update van het Mary-protocol wordt uitgerold voor Cardano.

Maandag livegang

De update vereist een hard fork en staat gepland om op 1 maart live te gaan via het mainnet. IOHK voegde eraan toe dat ze meer informatie geven over Mary en wat de update zal betekenen voor Cardano tijdens de Cardano360-show vandaag.

Mary is dus een hard fork bedoeld om de Cardano blockchain over te zetten naar het Goguen smart contract-tijdperk, onderdeel van Shelley. Laatstgenoemde werd met succes gelanceerd op 3 februari 2021 als een testnet.

Programmeurs en bedrijven

De eerste hard fork Allegra was nodig om maandag Mary uit te kunnen voeren. Allegra legde de basis voor Mary door een voorverpakte code in te voeren, zodat programmeurs konden beginnen met testen. Mary’s langverwachte update zorgt ervoor dat lokale bronnen overgeheveld kunnen worden naar Cardano’s testnetwerk en stelt programmeurs in staat om aangepaste tokens te maken of bestaande projecten naar Cardano te migreren.

Het is een belangrijke update die verschillende opties biedt voor programmeurs en bedrijven die willen upgraden of migreren naar Cardano. Uiteindelijk brengt elke fase Cardano dichter bij zijn doelen: decentralisatie, schaalbaarheid, bruikbaarheid en duurzaam beheer.

Door tokens maken mogelijk te maken op de blockchain van Cardano, kun je spreken van een multi-asset blockchain. Dit biedt mogelijkheden voor nieuwe apps die zich richten op gedecentraliseerde financiering (DeFi), niet-vervangbare tokens (NFT) en bijvoorbeeld stablecoins.

Wat betekent dit voor ADA?

Tegenwoordig worden de DeFi- en dApp-ecosystemen belemmerd door hoge transactiekosten en smart contracts, die niet altijd even goed geschreven zijn. Cardano doet de belofte goedkoper te zijn dan de blockchains waar DeFi en dApps nu voornamelijk op draaien (lees: Ethereum). De verwachting is dan ook dat de Mary hard fork ervoor zal zorgen dat er meer externe programmeurs op Cardano zullen werken. In theorie zou dit moeten zorgen voor meer vraag naar ADA, de munt van Cardano, en als gevolg hiervan een stijgende waarde. Maar dat is maar theorie.

Kortom, de hard fork Mary is een springplank voor nieuwe projecten en bedrijven die willen inhaken op het ecosysteem van Cardano.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • We zijn allen in blijde verwachting ! ! !

    1 maart 2021
  • ADA gaat me rijk maken

    10 maart 2021