Cardano VS Ripple, dit is de beste investering op korte termijn en waarom

Cardano of Ripple, welke is de beste investering? Om daar achter te komen, leggen we je uit wat deze crypto’s zijn en doen, en wat de verschillen zijn. Daarna kijken we naar wat er nu speelt om te bepalen of XRP of ADA op de korte termijn de beste investering is.

Verschil tussen Cardano en Ripple

Cardano is een blockchain-platform dat tot doel heeft een veiliger en duurzamer ecosysteem te bieden voor de ontwikkeling en uitvoering van smart contracts en Dapps. Het maakt gebruik van een uniek proof-of-stake consensusmechanisme genaamd Ouroboros, dat is ontworpen om energiezuiniger te zijn dan andere proof-of-work-systemen. Cardano heeft ook een sterke focus op bestuur en gemeenschapsparticipatie.

XRP daarentegen is vooral gericht op het faciliteren van grensoverschrijdende betalingen en het wisselen van valuta. Het wordt gebruikt door financiële instellingen en betalingsproviders als een manier om snel en goedkoop geld over de grens te verplaatsen. XRP fungeert als overbruggingsvaluta bij deze transacties, waardoor de ene valuta efficiënt in de andere kan worden omgerekend zonder dat er een gecentraliseerde tussenpersoon nodig is.

RippleCardano
Naam coin:XRPADA
Ontstaan:20122017
Oprichter:Brad GarlinghouseCharles Hoskinson
Doelgroep:Banken en instellingenIedereen
Huidige waarde: 0,67 euro0,28 euro
All time high:3,45 euro (-81%)2,78 euro (-90%)
Nieuwe coins:Uitgifte RippleStaking
Bevestiging transactie:< 1 minuut~20 minuten
Maximale voorraad:100 miljard45 miljard
Huidige voorraad:53 miljard35 miljard

Wat zijn de huidige ontwikkelingen?

De ontwikkeling van Cardano bestaat uit vijf grote delen. De eerste vier delen; Byron, Shelley, Goguen en Basho zijn afgerond. De roadmap laat zien dat Cardano nu bij het laatste deel genaamd Voltaire is aangekomen.

Het Voltaire-tijdperk van Cardano zal de laatste stukjes opleveren die nodig zijn om het Cardano-netwerk een zelfvoorzienend systeem te laten worden. Met de introductie van een stem- en treasurysysteem zullen netwerkdeelnemers hun stemrechten kunnen gebruiken om de toekomstige ontwikkeling van het netwerk te beïnvloeden.

Cruciaal voor het succes van Cardano, en een stijgende ADA-koers, is dat dit een project van de lange adem is. Cardano is ontworpen met duurzaamheid als een van de belangrijkste peilers, en moet generaties mee kunnen.

Voltaire is van cruciaal belang om van het Cardano-netwerk een duurzaam project te maken door een dialoog tot stand te brengen met verschillende belanghebbenden, waaronder ADA-houders, Cardano-ontwikkelaars, SPO’s en anderen. Naarmate er meer projecten op Cardano worden gelanceerd, beginnen velen verschillende prioriteiten te stellen met betrekking tot welke technologieën eerst moeten worden opgeleverd, waar ADA moeten worden toegewezen, op welke markt ze zich moeten concentreren en nog veel meer.

Ripple heeft pas een hele belangrijke rechtszaak deels gewonnen van de Amerikaanse financiële toezichthouder. Er was namelijk twijfel of XRP moest vallen onder het toezicht van deze instantie, maar dat hoeft maar gedeeltelijk.

Als XRP door Amerikaanse consumenten wordt gekocht en verhandeld, is er niets aan de hand. Pas als een groot fonds of een institutionele investeerders XRP koopt dan moet dit gereguleerd worden door de overheid.

Door de positieve uitspraak is Ripple weer volop in het nieuws, zo wordt XRP weer aangeboden op Amerikaanse cryptobeurzen, is de koers met 75% gestegen, investeert Ripple in AI en de metaverse en wil het bedrijf een licentie halen in het Verenigd Koninkrijk.

Cardano of Ripple, wat is de beste investering op korte termijn?

Cardano lijkt het nu vooral van de lange termijn te moeten hebben. Naarmate het netwerk groeit zal er meer waarde geproduceerd worden en dat kan goed zijn voor ADA.

Maar er speelt ook iets op korte termijn. Morgen wordt Spectrum Finance gelanceerd op de blockchain van Cardano.

We zijn benieuwd of het grote publiek hier warm voor loopt en of dat enige impact heeft op de koers.

Ripple heeft op korte termijn juist al het momentum. De koers gaat lekker, juridisch heeft Ripple stappen gezet en de bravoure lijkt weer terug. Iets wat op de achtergrond speelt… de SEC wil in hoger beroep gaan, maar dat duurt nog wel een paar jaar.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Cardano no matter what.

    24 juli 2023
  • Cardano transactie duurt bij lange geen 20 min, wat een onzin.

    24 juli 2023