Mark Carney: ‘Crypto’s vormen geen gevaar voor financiële stabiliteit’

Positieve geluiden op de vooravond van de G20. Op 18 maart is een brief van Mark Carney gepubliceerd, waarin hij aangeeft dat cryptocurrencies geen risico’s vormen in zijn ogen. Carney is voorzitter van de Financial Stability Board en van de Bank of England.

In de brief die gisteren is gepubliceerd zegt hij het volgende: ‘De eerste beoordeling van de FSB is dat crypto-activa geen risico’s vormen voor de wereldwijde financiële stabiliteit. Dit komt deels omdat de cryptocurrencymarkt slechts een klein deel is van het financiële systeem.’

‘Zelfs op het piekmoment is de totale marktwaarde van alle cryptocurrencies samen nog minder dan een procent van de wereldwijde economie,’ aldus Carney. Hij geeft verder aan dat cryptocurrencies nog geen vervanging zijn voor andere valuta. Door deze redenen zijn de risico’s op het financiële systeem beperkt, volgens Carney.

G20 bijeenkomsten

De uitspraken van Carney zijn in lijn met zijn eerdere uitspraken in december 2017. Toch kan de timing van de brief perspectief bieden voor de komende G20 bijeenkomsten van vandaag en morgen. Ministers en voorzitters van centrale banken komen dan bij elkaar om de wereldwijde economie te bespreken.

Verschillende overheden hebben namelijk hun zorgen geuit over het speculeren op cryptocurrencies. Zo hebben de Franse en Duitse regering een brief geschreven om cryptocurrencies op de agenda van de G20 te krijgen. Japan heeft op zijn beurt verzocht om regulering in te zetten om witwaspraktijken te voorkomen. Nederlandse minister van Financiën Wopke Hoekstra deelt deze mening, en wenst ook meer toezicht op afgeleide producten en ICO’s.

Wat de G20 bijeenkomsten van vandaag en morgen zullen brengen is nog even de vraag, maar we houden je natuurlijk op de hoogte!

Delen:

Thijs is gastauteur bij BTC Direct. Hij doet niets liever dan de koers analyseren en schrijven. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij veel ervaring. Hij houdt zich namelijk al sinds zijn tienerjaren met blockchain bezig.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.