Cash App voegt Lightning toe als betaaloptie

Cash App, een betalingsapp die vooral gebruikt wordt in de VS, heeft het Lightning Netwerk toegevoegd als betaaloptie. Dit is een goed teken voor de toekomst van bitcoin.

Dat een grote betaal-app een Layer 2 omarmt, is namelijk een stap dichter bij bitcoin adoptie. Overal in de VS kan deze app gebruikt worden om bitcoin als betaalmiddel te gebruiken. Oke, niet overal: in de staat New York is het nog niet live vanwege BitLicense. Dit is een vergunning die bedrijven met digitale activa moeten hebben. Terug naar het goede nieuws: in de rest van de VS is de app geen probleem.

Gratis met bitcoin betalen

‘Lightning Network is nu beschikbaar op de Cash App. Het is de snelste, gratis manier om iedereen in bitcoin te betalen. Koop taco’s, geef je favoriete Twitter-komiek een fooi of stuur een vriend geld naar het buitenland – overal waar lightning wordt geaccepteerd’, aldus de app op twitter.

Het Lightning Netwerk is uitgevonden om bitcoin schaalbaar te maken. Het huidige bitcoin betaalnetwerk kan maar een beperkt aantal transacties per seconde aan. Lighting zorgt ervoor dat er een tweede laag over de bitcoin blochchain komt om het normale bitcoin netwerk te ontlasten. Hierdoor zijn er meerdere en snellere transacties tegelijk mogelijk.

Nederland en Cash App

Helaas limiteert de app zich tot de Verenigde Staten (excl. New York) en het Verenigd Koninkrijk. Het platform groeit wel erg hard elk jaar. Volgens Business of Apps steeg het platform van 2016 tot 2020 met 1200%. Ze maakten in deze tijdsperiode een groei mee van 3 naar 36 miljoen. Dus wellicht dat de app hier ook ooit zal landen.

Het is nog niet bekend of de app zich ooit zal richten op Nederland, maar in oktober vorig jaar leek Cash App wel erg dichtbij te komen. Toen schitterde een van onze nationale helden in een reclame over bitcoin:

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.