Bitcoin kan niet gestopt worden door banken en overheden, Elon Musk goed voor toekomst BTC

Deze week is Consensus, een jaarlijks evenement georganiseerd door Coindesk. Een van de sprekers dit jaar is Cathie Wood, de oprichter van Ark Investment Management. Zij zegt dat het onmogelijk is voor regeringen om bitcoin af te sluiten. Ze gelooft dat toezichthouders binnenkort moeten accepteren.

Daarnaast ging ze ook in op waarom Elon Musk 180 graden is gedraaid en hoe dit van invloed was op de BTC koers.

Innovaties zijn belangrijk voor land

Wood verwacht dat toezichthouders een beetje vriendelijker zullen worden voor bitcoin, omdat ze bang zullen zijn om innovaties te missen die worden geboden door de blockchain- en cryptocurrency-industrie. Maar voorlopig lijkt Bitcoin even in de wacht gezet door instituties. Dat komt door nieuws van Elon Musk en China, zij zijn geen voorstander van de CO2-emissies veroorzaakt door het minen van Bitcoin.

Afgelopen weekend had Elon Musk met de hulp van Michael Saylor, een ontmoeting met de topmanagers van de Amerikaanse miningbedrijven, waaronder Digital Galaxy. Het gevolg is dat miners bereid zijn transparanter te worden over hun energieverbruik en dat ze snel willen overschakelen op hernieuwbare bronnen.

Beleggers maken zich zorgen om klimaat

Ondanks dit alles is Wood van mening dat Bitcoin niet kan worden stilgelegd door overheden en centrale banken. Ze zegt wel dat de bitcoin koers onder druk is gezet door institutionele beleggers die zich zorgen maken over het klimaat.

‘Het werd versneld door de ESG-beweging (environmental, social en governance] en dit idee, dat werd verergerd door Elon Musk, dat er enkele echte milieuproblemen zijn met het delminenven van bitcoin. Veel institutionele aankopen gingen op pauze.’

‘Elon heeft waarschijnlijk een paar telefoontjes gekregen van instellingen,’ verwacht Wood. ‘Ik heb gemerkt dat BlackRock de derde aandeelhouder van Tesla is en Larry Fink de CEO. Hij is gefocust op ESG en vooral op klimaatverandering. Ik weet zeker dat BlackRock enkele klachten heeft gedeeld en misschien zijn er enkele zeer grote investeerders in Europa die hier extreem gevoelig voor zijn.’

Lange termijn juist positief

Maar dat is korte termijn. Op de lange termijn voorspelt ze dat centrale banken crypto-activa zullen kopen voor hun balansen en dat Musk op de lange termijn positief zal blijken te zijn voor bitcoin, waardoor het milieuprofiel zal verbeteren.

‘Hij moedigt gespreksstof aan, om veel meer analytisch te denken. En ik geloof echt dat hij een deel van het proces zal worden.’

Hiermee bedoelt ze dat hij bitcoin miners helpt om groener te worden. ‘Deze controle van wat miners, zeker in Noord-Amerika, bereid zijn te doen rond hoeveel van hun elektriciteitsverbruik wordt opgewekt door hernieuwbare energiebronnen, zal dat onderwerp duidelijk in de verf zetten. Het zal een versnelling in de acceptatie van hernieuwbare energiebronnen aanmoedigen, waar anders de plaats zou hebben plaatsgevonden. “


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.