Cathie Wood’s Ark Invest dumpt PayPal voor bitcoin-vriendelijke Cash App

Het Ark Invest van Cathie Wood heeft besloten om alle aandelen van PayPal te dumpen om aandelen van Block te kopen. Block is het miljardenbedrijf van bitcoin-maximalist Jack Dorsey die onder andere de populaire Cash App in hun portfolio heeft. De Cash App van Block heeft tweemaal zoveel omzet behaald als het Venmo van PayPal.

Dat is met name knap omdat Venmo twee keer zoveel gebruikers heeft als de Cash App. Wat betekent dat Cash App iets goed doet en haar gebruikers meer weet te activeren. Wood nam tijdens Bitcoin 2022 een moment om deze beslissing verder uit te leggen. Ondanks dat Venmo bitcoin begint te omarmen zijn ze volgens Wood meer een volger van de Cash App.

‘Wij kiezen voor winnaars’

De keuze om PayPal en Venmo te laten vallen ten faveure van Block en de Cash App heeft alles te maken met de strategie van Ark Invest. “Wij hebben de neiging om te wedden op degenen waarvan wij verwachten dat ze als winnaars uit de bus komen […] terwijl we ons portfolio consolideren in deze risk-off periode, hebben we Block verkozen boven PayPal.” Aldus Wood met duidelijke taal over Block en PayPal.

De keuze voor Block is een interessante voor bitcoin. Het bedrijf van Jack Dorsey lijkt de focus namelijk volledig op bitcoin te hebben en in te zetten op een bitcoin-toekomst. Dat grote investeringsfirma’s als Ark Invest zich daar nu achter scharen is een goed teken.

Wat de Cash App bijvoorbeeld onderscheidt van Venmo is dat het draait op het Bitcoin Lightning Netwerk. Het Lightning Netwerk is een tweede laag op bitcoin die snelle en goedkope transacties mogelijk maakt. Het lijkt erop dat ze bij PayPal nog wat tijd nodig hebben om dit te implementeren. Wat een goed voorbeeld is van de leidende rol die Block neemt in vergelijking met PayPal.

Retail bepaalt de maat in de markt

Over het algemeen gelooft Wood dat retail-investeerders tot nu toe degenen zijn die de maat bepalen in de cryptomarkt. “Ik denk dat de meeste institutionele partijen nog niet de positie hebben die ze uiteindelijk voor ogen hebben. Retail heeft op dit moment de touwtjes in handen”, Aldus Wood over de cryptomarkt die volgens haar nog enorm in de kinderschoenen staat.

Wood heeft een groot vertrouwen in bitcoin en verwacht dat de koers in 2030 op tenminste 1 miljoen dollar staat (920.000 euro). Al heeft Wood het niet altijd bij het rechte eind, want haar Ark Innovation ETF (ARKK) handelt op dit moment 34 procent in het rood ten opzichte van de start van 2022. Waarmee het een stuk minder presteert dan bitcoin zelf.

De keuze om in bitcoin-bedrijven te investeren in plaats van direct bitcoin inkopen brengt extra risico met zich mee. Dat kan enorme extra winsten opleveren ten opzichte van de spot bitcoin koers, maar het tegenovergestelde is ook waar. Op dit moment gaat Ark Invest wat dat betreft door een zure periode heen. Wellicht dat de beslissing om PayPal te laten vallen voor Block de resultaten oplevert waar Wood op hoopt.

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.