Cathio is een nieuwe cryptocurrency voor katholieken, steun van voormalig senator

Rick Santorum is een voormalig tweevoudig presidentskandidaat en senator uit Pennsylvania. Hij staat volledig achter Cathio, een cryptocurrency voor katholieken. De stablecoin moet worden gebruikt voor betalingen en remittances voor de ‘katholieke wereld’.

Santorum bekleedt een positie in de adviesraad van het gelijknamige bedrijf Cathio. Santorums schoonzoon is de CEO van het project.

Bestuur met ervaring

Het doel van Cathio is om betalingen binnen katholieke instellingen gemakkelijker te maken. Daarnaast worden eigenschappen geprogrammeerd in de coin, gebaseerd op katholieke overtuigingen.

Santorum is echter niet de enige voormalige overheidsfunctionaris die zijn steun verleent aan het cryptocurrency-project. De voormalige Amerikaanse ambassadeur van het Vaticaan, Jim Nicholson en voormalig hoofd van de US Mint, Ed Moy, zijn beiden ook lid van het bestuur. Ook is er binnen het bestuur iemand aanwezig met ervaring in de cryptowereld: Cameron Chell is mede-oprichter van Cathio en was eerder verantwoordelijk voor de ICO van Kodakcoin. Dat was uhmm, een verdeeld succes.

Crypto om jongeren te bekeren

“We moeten leren van succesvolle technologiebedrijven en we moeten een universele oplossing bieden die het voor jongere generaties gemakkelijk maakt om zich met de kerk in te laten,” aldus Santorum. Hij ziet deze stap naar crypto dus ook als een manier om jongeren met interesse in tech naar de kerk te laten komen.

Cathio moet voor meer zorgen dan alleen financiële transacties, want daar zijn genoeg andere aanbieders voor. Het platform biedt gebruikers namelijk de mogelijkheid om katholieke instellingen te beoordelen. Uiteraard wordt ook de belofte gedaan van transparante betalingen, waardoor geld beter kan worden gevolgd en besteed.

Niet onbaatzuchtig

Maar Cathio is geen liefdadigheidsinstelling. Het bedrijf wil gewoon winst maken en vraagt dan ook een vergoeding van ongeveer twee procent per transactie. Ook hebben alle leden van de adviesraad aandelen van het bedrijf.

Vooralsnog is het niet bekend wanneer de cryptocurrency van Cathio wordt vrijgegeven. Maar dat grote namen zich bemoeien met dit project, kan zomaar zorgen voor een stroomversnelling.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Ӏ could not refrain from commentіng. Exceрtionally well written!

    2 augustus 2019