cleveland cavaliers

Samenwerking basketbalteam Cleveland Cavaliers en crypto- en blockchainbedrijf UnitedCoin

Heel af en toe zie je dat de cryptowereld zich mengt in de sportwereld. Deze maand zijn daar twee Amerikaanse sportteams bijgekomen. De laatste is NBA-team Cleveland Cavaliers.

Veel advertentiemogelijkheden

In het bijbehorende persbericht staat dat UnitedCoin volop mag adverteren tijdens de wedstrijden in het Quicken Loans Arena, de thuishaven van het team. Ook krijgt UnitedCoin de mogelijkheid om in het centrum van Cleveland te mogen adverteren.

UnitedCoin zal ook advertenties plaatsen bij Cavs Legion, een e-sports team dat games op Twitch speelt. Zij spelen voornamelijk basketbalspellen uit de NBA2K reeks. En als kers op de taart krijgt UnitedCoin ook een advertentieplek op het veld van de Cavaliers in NBA2K20.

Zelfde visie voor fans

De bedrijfsleider van de Cavaliers, Nic Barlage, zegt dat het team opkomende tech in de VS ondersteunt:

“Naarmate gedecentraliseerde technologie blijft evolueren, weten we dat het belangrijk is dat we voorop blijven lopen. Wij willen kunnen inschatten hoe dit de fanexperience en -activiteiten zal beïnvloeden als we verdergaan.”

“We zijn blij om samen te werken met UnitedCoin, een gelijkgestemd bedrijf. Zij halen motivatie uit het toepassen van innovatieve technologie  zoals blockchain, en hoe dit onze fans kan beïnvloeden.”

Wat is UnitedCoin?

UnitedCoin claimt zelf dat ze geregistreerd zijn bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het platform belooft gebruikers fiat en cryptocurrency’s te verzenden en ontvangen met behulp van een e-mail of telefoonnummer. Ook bieden ze een service waardoor je je cryptocurrency kan koppelen aan je betaalkaart, zo kan je met je normale bankpas met crypto goederen en diensten betalen.

Het bedrijf nam deel aan de Mexicaanse tak van Plug and Play, een startup accelerator-programma met 26 locaties over de hele wereld. Daar komt de samenwerking met de Cavs dan ook vandaan, één van die 26 locaties is in Cleveland.

“Onze partnerschap is een geweldige kans om fans van de Cavs en Cavs Legion kennis te laten maken met ons blockchain platform. Ook willen we fans voorlichten over de voordelen van cryptocurrency, wat wij een veiliger alternatief vinden voor contant geld”, aldus oprichter en CEO Derek Jones van UnitedCoin.

Vorige week heeft de Litecoin Foundation een samenwerking met de Miami Dolphins aangekondigd. De Dolphins zijn een American Football team en zij plaatsen advertenties van Litecoin in het NFL-stadion en online. De Litecoin Foundation adverteerde eerder ook al tijdens UFC-gevechten.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.