Jerome Powell van FED: consumenten willen geen cryptocurrency’s van centrale banken

Jerome Powell is de voorzitter van de FED, de Amerikaanse Centrale Bank. Hij sprak op een forum in Zwitserland, dit forum is mede mogelijk gemaakt door het Zwitserse Instituut voor Internationale Studies.

Hij kreeg en beantwoorde vragen over digitale valuta van centrale banken en over Facebook’s stablecoin van Libra.

Mooi, maar doen we niks mee

Powell kreeg de vraag of centrale banken kansen mislopen als ze geen digitale valuta ontwikkelen. Powell stelt dat de Federal Reserve de ontwikkelingen van digitale valuta’s op de voet volgt, maar de centrale bank overweegt niet om er zelf één te ontwikkelen.

Consumenten hebben al genoeg keuze

Powell zegt dat als je overweegt een digitale valuta voor de Verenigde Staten te ontwikkelen, deze echt veilig moet zijn. Hij voegt hieraan toe dat het één ding is om papiergeld te vervalsen, maar dat het van nog grotere orde is als cryptocurrency gehackt en vervalst kan worden.

Hij onderbouwt dit ook door te zeggen dat er nauwelijks vraag is naar een digitale valuta en dat consumenten al voldoende betaalmogelijkheden hebben.


Stem op ons


Libra is geen sprint

Ook gaat hij in op de cryptocurrency van Facebook de Libra. Vanwege de omvang van de gebruiksaantallen van Facebook, kan deze stablecoin heel snel systematisch belangrijk worden. Powell waarschuwt echter dat Libra aan de hoogste regelgevende en toezichtverwachtingen zou moeten worden gehouden. De weg naar implementatie moet daarom geen sprint zijn.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.