Dit bedrijf wil adoptie nationale cryptocurrency’s standaardiseren

Blockchain bedrijf Apollo Fintech heeft op 12 augustus aangekondigd dat hun National Payment Platform, of NPP, klaar is. Dit nieuwe blockchain-platform is een cashless systeem waarmee centrale banken een eigen digitale valuta kunnen uitgeven.

Geld in een nieuw jasje

Deze digitale valuta’s van centrale banken worden CBDC’s genoemd. CBDC is net als papieren bankbiljetten een betaalmiddel, een rekeneenheid en een waardeopslag. En net als papiergeld, is elke eenheid uniek identificeerbaar om namaak te voorkomen.

CBDC maakt deel uit van de totale bulk geld, samen met andere vormen van geld zoals contanten en giraal geld. Het kan worden opgeslagen, overgedragen en verzonden door allerlei digitale betalingssystemen en -diensten. Welke dienst je ook gebruikt, de geldigheid van de CBDC blijft gewaarborgd.

Inpluggen voor adoptie

Het NPP-systeem speelt in op de behoefte van een centrale bank naar snelle en wijdverspreide adoptie van een uitgegeven CBDC. Commerciële banken, overheidsinstanties en andere partijen kunnen inpluggen in het NPP-systeem om snel toegang te krijgen tot de CBDC.

Iedereen kan deelnemen

Het systeem zal functies bevatten zoals sms, QR-codes, kaarten en offline codes op een mobiele applicatie waarmee individuen en handelaren transacties kunnen uitvoeren met een hypothetische CBDC.

Stephen McCullah, CEO van Apollo Fintech, met zijn verkooppraatje: ‘NPP stelt economische deelnemers in staat grote hoeveelheden tijd en middelen te besparen en stelt een economie in staat om op grote schaal enorme efficiëntie te behalen.’

NPP zou barrières voor toegankelijkheid en bruikbaarheid wegnemen door fysieke toegang op lokaal niveau toe te staan. Gebruikers kunnen CBDC-transacties ook voltooien via sms-berichten, wat betekent dat oudere gsm-modellen in theorie transacties kunnen uitvoeren.

‘Door uitdagingen op het gebied van toegankelijkheid en bruikbaarheid op te lossen, kan NPP in combinatie met Apollo Fintech’s andere financiële innovaties leiden tot een snelle, massale acceptatie van digitale betalingen en girale transacties.’

Wil je weten hoe het werkt? Bekijk dan onderstaande demo. Er wordt ingegaan op de verschillende mogelijkheden, de video laat ook zien dat je een wallet kan aanmaken.

 


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.