CEO Pantera Capital: investeerders vluchten uit aandelen, naar bitcoin en de blockchain

Het hoofd van Pantera Capital, een groot Amerikaans hedgefonds, denkt dat de dalen en pieken van de marktleider minder volatiel zullen zijn in de toekomst. “Ik denk dat we klaar zijn met de bearmarkt van -50% en dat we op weg zijn naar een nieuwe rally cycle”, aldus Dan Morehead, CEO van het bedrijf.

Een nieuwe cyclus

Volgens Morehead is de reden hiervoor dat het institutioneel eigendom van bitcoin – en een hogere marktwaarde – de prijsschommelingen van bitcoin zullen matigen. “Hoewel we al twee -80% bear markets hebben gehad, geloof ik dat die tot ons oerverleden behoren. Toekomstige bearmarkten zullen ondieper zijn.”

Hierbij geeft hij de vorige twee bearmarkten als voorbeeld; -61% en -54%. Daarnaast zegt hij ook dat we rally’s, waarbij de prijs 100 keer over de kop gaat, waarschijnlijk ook niet meer zullen meemaken.

Super cycle?

Morehead doelt met zijn speculatie waarschijnlijk naar de theorie van de ‘bitcoin super cycle’. Dit betekent dat we afwijken van de vorige cyclussen en dat er iets unieks gebeurt met de bitcoin koers.

Kenmerkend aan deze theorie is dat we in een markt zitten die omhoog beweegt, maar zonder de historische volatiliteit. In dit geval zijn zijn er kortere, minder heftige dips en meer geleidelijke (maar ook kortere) bull markten.

Investeerders vluchten naar blockchain

Morehead denkt dat we de komende zes tot twaalf maanden een enorme rally zullen zien. De reden hiervoor is omdat hij denkt dat investeerders de aandelen-, obligatie- en vastgoedmarkten ontvluchten. Waar gaan ze vervolgens heen? Volgens Morehead is dat blockchain.

“Bitcoin maakt behoorlijk wilde cycli door. In de afgelopen negen jaar dat ik erin heb geïnvesteerd, heeft het zes dalende markten gehad met een gemiddelde van 60%. Deze was 50%.

“Ik denk dat als instellingen zich met deze ruimte gaan bezighouden, al deze cycli zich zullen matigen, gelukkig. 50% bearmarkten zijn waarschijnlijk alles wat je gaat krijgen in de toekomst. Ik denk dat we ofwel op het dieptepunt zijn of er heel dicht bij zijn.”

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.