CFTC spant rechtszaken aan tegen Binance en directeur Changpeng Zhao

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft een rechtszaak aangespannen tegen Binance en de CEO Changpeng Zhao (CZ) wegens het schenden van de Commodity Exchange Act.

Bitcoin aanbieden zonder toestemming

Binance, een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld, wordt ervan beschuldigd transacties in digitale activa zoals Bitcoin en Ether aan te bieden in de VS zonder te voldoen aan de registratie- en toezichtsvereisten van de CFTC.

Wat is de CFTC?

De Commodity Futures Trading Commission is een agentschap van de Amerikaanse overheid dat verantwoordelijk is voor het toezicht op de handel in futures-contracten en opties op commodity’s (grondstoffen), zoals landbouwproducten, energie, metalen en financiële instrumenten. De CFTC heeft de bevoegdheid om regels te stellen, onderzoeken uit te voeren, boetes op te leggen en rechtszaken aan te spannen tegen personen of bedrijven die de Commodity Exchange Act (CEA) overtreden.

CZ zou verantwoordelijk zijn en zijn Binance hebben geholpen de Commodity Exchange Act te overtreden.

Binance moet stoppen

De CFTC vraagt om een bevel dat Binance verbiedt verdere schendingen te plegen en verbiedt CZ deel te nemen aan transacties of te handelen in commodity’s. Daarnaast eist de CFTC een geldboete en compensatie voor eventuele schade die klanten hebben geleden.

In de aanklacht staan verschillende overtredingen van de CFTC-regelgeving, waaronder het ‘aanbieden, aangaan, bevestigen van de uitvoering van, of anderszins handelen in, off-exchange commodity futures-transacties.’ “Ja ja.

Daarnaast wordt ook het aanbieden van swaps en long- en shortcontracten benoemd en wordt Binance beschuldigd van nalatig gedrag met betrekking tot de registratievereisten van de Commissie.

Deze schendingen waren onder meer verborgen binnen de activiteiten van het bedrijf, waarvan de aanklacht beweert dat het ‘bedoeld was om het eigendom, de controle en de locatie van het Binance-platform te verdoezelen.’

Volgens de aanklacht moet de rechtbank Binance verantwoordelijk houden, anders zal Binance ‘waarschijnlijk doorgaan met de handelingen en praktijken die in deze klacht worden beweerd en soortgelijke handelingen en praktijken.’

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.