Categories: Blockchain

Chainalysis lanceert eerste realtime alerts voor verdachte cryptocurrency transacties

Chainalysis is een blockchain-analysebedrijf, met een wereldwijde reputatie. Nu hebben ze een nieuwe dienst ontwikkeld, ze geven realtime waarschuwingen voor verdachte cryptocurrency-transacties. Dit is onderdeel van hun programma Chainalysis Know Your Transaction (KYT).

Het analysebedrijf biedt de real-time alerts voor vijftien cryptocurrency’s.

Verschillende risicoprofielen

Chainalysis KYT verstuurde al alerts als er grote hoeveelheden crypto over de blockchain worden verzonden. Wat nieuw is, is dat er nu een alert wordt verzonden als er transacties verstuurd worden naar risicovolle partijen. Hiervoor heeft Chainlink verschillende gradaties in het leven geroepen: De meldingen zijn onderverdeeld in Ernstig, Hoog, Gemiddeld en Laag. Deze onderverdeling is afhankelijk van de aard van de transacties zoals categorie, service, directe versus indirecte blootstelling, de richting van het geld en het bedrag.

Ingebouwd in API

De vijftien cryptocurrency’s die ze in de gaten houden zijn Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Tether, DAI, Maker en een paar top ERC-20 tokens. Opvallend dat privacycoins Monero, Zcash en Dash buiten schot blijven. Het bedrijf wil in de nabije toekomst nog meer coins en tokens toevoegen aan hun dienst. De waarschuwingsfunctie is ingebouwd in de gebruikersinterface en API waarmee bedrijven en financiële instellingen de achtergrond van de ontvangen cryptocurrency kunnen onderzoeken.

John Dempsey van Chainalysis hierover:

Aangezien wetgevers en regelgevers hun aandacht richten op de industrie, is het belangrijker dan ooit dat cryptobedrijven best practices naleven. Elke minuut telt bij het beheren van de blootstelling aan gesanctioneerde instellingen, gehackte fondsen, darknet markten en andere illegale activiteiten. Daarom investeert Chainalysis in snelle, bruikbare waarschuwingen om onze klanten te helpen risico’s in cryptocurrency’s te verminderen.

Vorige maand publiceerde Forbes Magazine een lijst van Amerikaanse start ups waarvan ze verwachten dat ze in 2019 één miljard dollar omzet hebben. Forbes heeft samen met het bedrijf TrueBridge 150 bedrijven onderzocht en een top 25 samengesteld. En Chainalysis staat bovenaan. Weliswaar op basis van alfabetische volgorde, maar toch een knappe prestatie.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recent Posts

Verdieping: Volkskrant schrijft dat bitcoin gedoemd is een volatiele munt te blijven

Gisteren publiceerde de Volkskrant een opiniestuk van Peter de Waard over bitcoin. In de rubriek…

5 uur ago

Vanaf mei gaat het snel: ‘De bitcoin block halving is niet ingeprijsd’

Gisteren was Alex Adelman te gast bij CNN, hij is de directeur van bitcoinbedrijf Lolli.…

6 uur ago

UEFA scoort: meer dan 1 miljoen tickets voor EK 2020 verkocht via blockchain

De meest bekende toepassing van blockchain is het transactiegrootboek van bitcoin. Maar je kan ook…

1 dag ago

Bitcoin nog vóór mei naar all time high van 25.500 dollar, volgens deze indicator

Dat was even schrikken, in het weekend is de bitcoin koers met ruim 9 procent…

1 dag ago

Koers altcoins herstellen van bloedbad, analyse Tezos, Chainlink, Ripple (XRP) en Ethereum

Wat een bloedbad afgelopen weekend. Bitcoin ging omlaag en vrijwel alle altcoins reageerden door soms…

1 dag ago

Max Keiser verhoogt koersdoelstelling naar 400.000 dollar per bitcoin

Crypto belegger Max Keiser was te gast bij de show van complotdenker Alex Jones, de…

2 dagen ago