Categorieën: Chainlink

Zeus Capital betaalt 5 bitcoin om slecht nieuws over Chainlink te verspreiden

Verschillende influencers op Twitter laten weten dat ze zijn benaderd door Zeus Capital LLP om opzettelijk slecht nieuws over de koers van Chainlink te verspreiden. Naar verluidt gaat het om een beloning van 5 bitcoins. Zeus Capital LLP spendeert ook veel geld aan advertenties op Twitter om slecht nieuws over Chainlink te verspreiden.

Rechtszaak tegen oplichterij

Nog niet zo heel lang geleden bracht dit investeringsbedrijf een rapport uit waarin werd beweerd dat LINK oplichterij was. Sindsdien roept Zeus Capital LLP twitteraars op om deel te nemen aan een rechtszaak tegen CEO Sergey Nazarov. Overigens, in de UK is een investeringsbedrijf met dezelfde naam, maar dan zonder LLP.

Volgens een screenshot van ‘The Wolf of All Streets’ Scott Melker van 29 juli, nam Zeus Capital LLP contact met hem op met de vraag of hij bereid was een analyse van Chainlink op sociale media te plaatsen.

Melker, die meer dan 108.000 volgers heeft, was niet de enige influencer die het aanbod meldde. Josh Rager zei dat hij de berichten van het bedrijf gewoon had genegeerd. Smokey plaatste een screenshot van een identiek bericht aan zijn 17.500 volgers.

In de persoonlijke berichten van Zeus Capital LLP naar deze influencers, hebben ze het over een fee, ofwel een vergoeding. Icebergy, die meer dan 12.000 volgers heeft, nam contact op met Zeus met een aanbod om een ​​slechte LINK-grafiek te plaatsen voor vijf bitcoins. Volgens een antwoord op een screenshot, naar verluidt van Zeus Capital LLP, informeerde het bedrijf of het bod nog steeds geldig was.

Werkt dit wel?

Terwijl Zeus influencers vraagt om LINK in diskrediet te brengen, is het mogelijk dat dergelijke louche tactieken het tegenovergestelde effect hebben. Melker noemde het incident volledig absurd en slecht voor de cryptospace. Anderen zoals Obit7777777 noemden de acties van Zeus wanhopig: ‘Ze willen dat je een van de schoonste grafieken in crypto analyseert in de hoop iets bearish te vinden.’

Enkelen, waaronder AlCryptoTrader, zeiden zelfs dat ze bereid zijn om LINK te kopen voor 9 dollar, alleen maar om f*** Zeus Capital te kunnen zeggen.

Waarom negatief nieuws verspreiden?

Zeus schreef onlangs een rapport waarin werd beweerd dat het een shortpositie in Chainlink aan het opbouwen was met het doel om 99% winst te behalen. Dat kan alleen maar als de ChainLink koers hard daalt. De website lijkt echter pas zeven maanden geleden te zijn geregistreerd en het Twitter-account van het bedrijf is meerdere keren opgeschort wegens schendingen van de gebruiksvoorwaarden van het platform.

Op 15 juli deelde ze hun bevindingen in het veelbesproken rapport. Een dag later wordt dit gedeeld door bitcoinmaximalist Tone Vays. Wij zijn benieuwd of hij oprecht is in zijn kritiek, of er een mooie som voor gekregen heeft.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bekijk reacties

Recente artikelen

1 miljard dollar aan Bitcoin optiecontracten verlopen morgen: wat betekent dat?

Bijna een miljard dollar aan Bitcoin optiecontracten verlopen aanstaande vrijdag, volgens data van cryptocurrency analysbureau…

13 uur geleden

Bitcoin zou nu 15.000 dollar waard moeten zijn volgens analist Bloomberg

In de laatste maandelijkse nieuwsbrief Bloomberg Crypto Outlook, schrijft analist Mike McGlone dat bitcoin nu eigenlijk…

16 uur geleden

Analyse: Bitcoin kan komende dagen terug naar 10.500 dollar

Bitcoin heeft niet zijn beste week, maar op korte termijn ziet het ernaar uit dat…

18 uur geleden

‘Ethereum daalt naar 280 dollar voordat hype upgrade ETH2.0 prijs lanceert’

Ethereum en vrijwel alle andere altcoins zijn weer lekker volatiel, en de volatiliteit pakt deze…

19 uur geleden

Angst op de bitcoin markt, juist een goed moment om in te stappen?

Bitcoin is begin deze week flink in waarde gezakt. Dat zorgt voor veel onrust, onzekerheid…

21 uur geleden

Bitcoin nooit meer onder 6.700 dollar volgens deze indicator

Sommige investeerders hopen dat bitcoin nog flink gaat zakken, zodat ze goedkoop kunnen inslaan. Maar…

2 dagen geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app. Nu €5,- gratis tegoed.

Check it out!