Technische analyse: Chainlink (LINK) de perfecte crypto om de dip te kopen

Vanaf vandaag is Chainlink (LINK) verkrijgbaar op de alles-in-één cryptocurrency app BLOX. Waar moet je op letten bij het kopen en verkopen van LINK?  Speciaal voor deze gelegenheid een technische analyse over LINK, zodat jij goed voorbereid kan traden!

Check de website van BLOX

Knap hersteld van de dip

Je kijkt naar de daggrafiek van LINK uitgedrukt in euro’s. Net zoals bitcoin heeft LINK zich goed hersteld van de dip in maart. Sinds het dieptepunt van 1,30 euro is de koers met ruim 172 procent gestegen tot 3,53 euro.

 

Breekt LINK binnenkort uit?

Op dezelfde grafiek zien we dat de koers van LINK beweegt in een oplopende driehoek, ofwel een ascending triangle. Lukt het LINK om uit te breken? Dan is het koersdoel even groot als de opening van de driehoek aan de linkerkant. In dat geval kan LINK mogelijk stijgen naar 4,88 euro, een toename van bijna 30 procent!

Een uitbraak naar de onderkant betekent dat LINK kan terugvallen naar de onderkant links van de driehoek, rond 2,63 euro.

 

Sommige traders kopen en verkopen LINK om meer bitcoin te verkrijgen. Daar is LINK ook goed geschikt voor, aangezien de coin in de afgelopen jaren een flinke groei heeft meegemaakt ten opzichte voor bitcoin. Om dat te begrijpen kan je ook kijken naar de koers van LINK uitgedrukt in bitcoin. Dat doen we in de grafieken hieronder.

Al jaren in een stijgende trend

Want wat LINK in de afgelopen jaren presteert ten opzichte van bitcoin, is bijzonder knap. Al jaren bevindt de koers zich in een stijgende trend. Dat zie je ook terug op de grafiek hieronder, de koers beweegt tussen de twee rode stijgende trendlijnen in. De ruimte tussen deze twee stijgende lijnen noem je een kanaal.

Ook is de prijs van LINK in februari dit jaar uitgebroken uit de blauwe driehoek, en dat is erg positief. Na de zomer van 2019 werden de toppen steeds iets lager, maar daar kwam begin dit jaar verandering in. Begin maart behaalde LINK de hoogste waarde vergeleken met bitcoin, maar de koers stuitte tegen de bovenkant van het kanaal.

De onderkant van de blauwe driehoek is nu opnieuw relevant. Het vormt een sterke ondersteuning op weg naar de bovenkant van het kanaal.

Buy the dip

Ook op een ander vlak zie je dat LINK op dit moment niet te stoppen is. De groene lijn die onder de grafiek doorloopt is de 200-dagen moving average. Of gewoon in het Nederlands, het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen tweehonderd dagen. 

In de technische analyse wordt deze lijn vaak gebruikt om de trend te bepalen. Vaak is een moving average namelijk een sterke weerstand of ondersteuning. In dit geval is de moving average een sterke ondersteuning, wat de stijgende trend bevestigt. Elke keer als de koers de lijn aanraakt, maakt het een sprong omhoog. Die momenten zijn perfect om de dip te kopen.

Dat is geen financieel advies trouwens, een trend is een trend totdat die een verbroken wordt. Maar de afgelopen anderhalf jaar ziet het er goed uit voor LINK!


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Zakken

    29 mei 2020