Waarom Chainlink en Synthetix zo belangrijk zijn voor DeFi industrie

Vance Spencer was te gast bij de podcast Crypto Conversation van Brave New Coin. Hij sprak met gastheer Andy Pickering over waarom hij zo bullish is over de decentrale financesector (DeFi) en waarom hij hier een grote rol in ziet voor Chainlink en Synthetix. Beluister de podcast hieronder.

Richten op start-ups

Vance Spencer is de medeoprichter van Framework, hij verdiende zijn sporen als hoofd van strategie voor Netflix Japan. Medeoprichter Michael Anderson werkte hiervoor bij Snapchat en Dropbox. Volgens Brave New Coin geeft dit Framework een uniek inzicht in digitale producten en netwerken om toe te passen op DeFi.  Framework Ventures is een investeringsbedrijf dat vooral investeert in bedrijven die net beginnen en een eerste kapitaalinjectie nodig hebben.

Vertrouwen in Chainlink en Synthetix

Ze werken vooral met oprichters en teams om token-based netwerken op te bouwen, hierbij helpen ze ook om de benodigde crypto-economie, governance en community op te schalen en op te bouwen. Framework is erg bullish op de DeFi-ruimte in het algemeen, en in het bijzonder op Chainlink en Synthetix. Ze hebben dan ook een groot aandeel in het succes van Chainlink en houden veel tokens vast. Framework gelooft dat er een nieuw tijdperk van risicodragend kapitaal aanbreekt, dat bekend staat als ‘Network Capital’. In plaats van alleen maar vast te houden aan de activa, is hun aanpak eerder holistisch te noemen.

Als je gaat investeren in gedecentraliseerde netwerken, vereist dit een nieuw hybride model waarbij de stakeholders kunnen deelnemen aan de marktwerking, de inzet en het bestuur.

Geef DeFi tijd en ruimte

Vance zegt dat de ontwikkeling van DeFi nog in een vroege fase zit en tijd nodig heeft om te rijpen.

Chris Dixon zei dat de meeste nieuwe disruptive technologie begint te lijken op speelgoed. Dit is een goede analogie voor DeFi op dit moment. Maar naarmate de bouwstenen van DeFi op nieuwe en steeds bruikbaardere manieren in elkaar worden gezet, zullen spannende nieuwe use cases worden ontgrendeld.

Framework investeert niet in Bitcoin en het investeert niet in Ethereum killers. Framework ziet namelijk een grote rol weggelegd voor Ethereum op de lange termijn.

Ethereum bouwde liquiditeit op voor ether, het bouwde tooling voor Solidity en het bouwde een gepassioneerde dev-gemeenschap op. Dit zijn belangrijke prestaties. Laat maar eens 2.000 ethereum developers dansen op een podium bij Devcoin, dat doe je niet na.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.