Categorieën: BlockchainChainlink

Waarom Chainlink en Synthetix zo belangrijk zijn voor DeFi industrie

Vance Spencer was te gast bij de podcast Crypto Conversation van Brave New Coin. Hij sprak met gastheer Andy Pickering over waarom hij zo bullish is over de decentrale financesector (DeFi) en waarom hij hier een grote rol in ziet voor Chainlink en Synthetix. Beluister de podcast hieronder.

Richten op start-ups

Vance Spencer is de medeoprichter van Framework, hij verdiende zijn sporen als hoofd van strategie voor Netflix Japan. Medeoprichter Michael Anderson werkte hiervoor bij Snapchat en Dropbox. Volgens Brave New Coin geeft dit Framework een uniek inzicht in digitale producten en netwerken om toe te passen op DeFi.  Framework Ventures is een investeringsbedrijf dat vooral investeert in bedrijven die net beginnen en een eerste kapitaalinjectie nodig hebben.

Vertrouwen in Chainlink en Synthetix

Ze werken vooral met oprichters en teams om token-based netwerken op te bouwen, hierbij helpen ze ook om de benodigde crypto-economie, governance en community op te schalen en op te bouwen. Framework is erg bullish op de DeFi-ruimte in het algemeen, en in het bijzonder op Chainlink en Synthetix. Ze hebben dan ook een groot aandeel in het succes van Chainlink en houden veel tokens vast. Framework gelooft dat er een nieuw tijdperk van risicodragend kapitaal aanbreekt, dat bekend staat als ‘Network Capital’. In plaats van alleen maar vast te houden aan de activa, is hun aanpak eerder holistisch te noemen.

Als je gaat investeren in gedecentraliseerde netwerken, vereist dit een nieuw hybride model waarbij de stakeholders kunnen deelnemen aan de marktwerking, de inzet en het bestuur.

Geef DeFi tijd en ruimte

Vance zegt dat de ontwikkeling van DeFi nog in een vroege fase zit en tijd nodig heeft om te rijpen.

Chris Dixon zei dat de meeste nieuwe disruptive technologie begint te lijken op speelgoed. Dit is een goede analogie voor DeFi op dit moment. Maar naarmate de bouwstenen van DeFi op nieuwe en steeds bruikbaardere manieren in elkaar worden gezet, zullen spannende nieuwe use cases worden ontgrendeld.

Framework investeert niet in Bitcoin en het investeert niet in Ethereum killers. Framework ziet namelijk een grote rol weggelegd voor Ethereum op de lange termijn.

Ethereum bouwde liquiditeit op voor ether, het bouwde tooling voor Solidity en het bouwde een gepassioneerde dev-gemeenschap op. Dit zijn belangrijke prestaties. Laat maar eens 2.000 ethereum developers dansen op een podium bij Devcoin, dat doe je niet na.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Primeur: Bitcoin beurs Coinbase en BlockFi maken zich op voor beursgang (IPO) in Amerika

Opvallend nieuws van de New York Times. Cryptocurrency beurs Coinbase zou zijn begonnen met de…

14 uur geleden

‘Veiligheid is de grootste uitdaging voor decentrale financiële sector (DeFi)’

De decentrale financiële (DeFi) sector is in de afgelopen maanden enorm gegroeid. Was het DeFi-ecosysteem…

15 uur geleden

DeFi cryptocurrency van Kyber Network stijgt door staking

Er gaat geen dag voorbij gegaan zonder dat een of ander gedecentraliseerd financieel platform de…

18 uur geleden

Peter Brandt verwacht 23% groei in waarde ethereum ten opzichte van bitcoin

Oude rot in het vak Peter Brandt verwacht dat de koers van ethereum beter zal…

19 uur geleden

Chainlink en DeFi platform Nexo kondigen samenwerking aan, koers blijft maar stijgen

Nexo heeft een partnerschap aangekondigd met Chainlink, een gedecentraliseerd oracle netwerk dat is gebaseerd op…

20 uur geleden

Win 5x bitcoin hardware wallet Trezor Model T ter waarde van 180 euro

BTC Direct en SatoshiLabs, bekend van hardware wallet Trezor, werken samen om bitcoin nog simpeler…

2 dagen geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app

Check it out!