Koers en volume Chainlink presteren in 2020 beter dan XRP van Ripple

In 2019 presteerde Ripple’s XRP slechter dan alle andere grote cryptomunten. En dit jaar lijkt het er niet beter op te worden.  Dat blijkt uit onderzoek van Messari, een Amerikaans crypto-analysebedrijf.

Hoe lang nog in de top 3?

Messari concludeert dat XRP in het eerste kwartaal van 2020 het slechter heeft gedaan dan elke andere munt in de top 25 munten per marktkapitalisatie.

Toch staat XRP op basis van marktkapitalisatie nog gewoon in de top 3, maar het is de vraag of de munt dit kan blijven volhouden. Want eerder deze week werd XRP op dagelijks handelsvolume ingehaald door het relatief nieuwe Chainlink (LINK). Ook verloor XRP de derde plek bijna aan Tether (USDT) tijdens de flash-crash midden maart.

2019 was geen goed jaar

Maar hoe verliep 2019 dan voor XRP? De token halveerde bijna in waarde, in het begin van 2019 was XRP 0,37 dollar waard. Tegen het einde van het jaar was daar nog maar 0,19 dollar van over. Bitcoin heeft ook betere jaren gekend, maar toch verloor XRP alsnog 66% in BTC-waarde.

Ripple onder vuur

Los van de koers van XRP, de weg die het bedrijf Ripple is ingeslagen wordt vaak bekritiseerd. Dat was al voordat het coronavirus invloed had op alle aandelen- en cryptokoersen. Dat komt omdat Ripple grote hoeveelheden XRP moet verkopen om levensvatbaar te zijn.

Messari citeert Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple: ‘Ripple zou niet winstgevend of cashflow-positief zijn zonder XRP te verkopen’, wat aangeeft dat de verkopen het bedrijf hielpen financieren. Eerlijk is eerlijk, het rapport laat wel een daling van de totale XRP-verkopen zien. Ripple verkocht in het derde kwartaal van 2019 nog voor 66,24 miljoen dollar aan XRP. In het laatste kwartaal van 2019 was dit nog maar 13,08 miljoen dollar.

LINK overtreft XRP in dagelijks volume

Ryan Selkis, de baas bij Messari tweette dat LINK een monster is. Op basis van het dagelijkse handelsvolume werd XRP namelijk op 13 april ingehaald door de token LINK. Deze token hoort bij het bedrijf Chainlink.

Ook op social media is er een geinige tegenstelling. In de ene hoek heb je de #XRPARMY en in de andere hoek de #LINKMARINES, dit zijn eigenlijk gewoon fanboys die hun munt met enthousiasme verdedigen.

Op dit moment staat LINK op de 11e plek qua totale marktwaarde. In 2019 groeide de munt ontzettend hard, van 0,29 dollar naar 1,80 dollar aan het eind van het jaar. Op dit moment wordt de munt verhandeld voor 3,26 dollar.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.